Δυναμική επέλαση της Chipita στην Ινδία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δυναμική επέλαση της Chipita στην Ινδία

Μερίδιο σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, την Ινδία, διεκδικεί η Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου μέσω της σύστασης κοινορπαξίας με την μεγαλύτερη βιομηχανία τροφίμων της Ινδίας την Britannia Industries με στόχο τη κατασκευή εργοστασίου στη χώρα.

«Υπογράψαμε μη δεσμευτικό MOU και εργαζόμαστε προς την επισημοποίηση μιας κοινοπραξίας. Βλέπουμε τεράστια επέκταση μέσω αυτής της συνεργασίας, αφού οι κατηγορίες είναι εξαιρετικά επεκτάσιμες και αποτελούν προϊόντα-γέφυρα μεταξύ των μπισκότων, των σοκολατών και των φρέσκων αρτοποιημάτων, σε ανταγωνιστικές τιμές», δήλωσε στους Economic Times ο γενικός διευθυντής της Britannia, Varun Berrry, εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Η Britannia Industries που κατασκευάζει τα μπισκότα Good Day και Tiger πιθανότατα θα κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό στην κοινοπραξία, η οποία θα αφορά την από κοινού επένδυση ύψους περίπου 11 εκατ. δολαρίων για την δημιουργία εργοστασίου.

Να σημειωθεί πάντως ότι αυτή δεν είναι η πρώτη επένδυση της Chipita στην Ινδία. Η εταιρεία έχει ήδη εργοστάσιο πραλίνας στην περιοχή του Μουμπάι από το 2014 και διαθέτει στην ινδική αγορά τα προϊόντα με το σήμα Fineti.

Παράλληλα σχεδίαζε αρχικά και την κατασκευή μύλου στην περιοχή του Αχμενταμπάντ σε συνεργασία με την εταιρεία «Μύλοι Λούλη», συνεργασία όμως η οποία τελικά δεν ευοδώθηκε και οι δύο ελληνικές επιχειρήσεις αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή τους στην Ινδία.

Σήμερα ο όμιλος της Chipita διακινεί τα προϊόντα του στους καταναλωτές 66 χωρών συνολικά, είτε απευθείας είτε μέσω στρατηγικών συνεργασιών, και διαθέτει 19 εργοστάσια σε 11 χώρες. Η Chipita έχει παραγωγική παρουσία στη Βουλγαρία, στην Ελλάδα, στην Ινδία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία, στη Ρωσία και στην Τουρκία λειτουργώντας 37 γραμμές παραγωγής.

Παράλληλα διαθέτει οκτώ εργοστάσια και 31 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο, Μεξικό, Γκάνα και Σαουδική Αραβία, όπου δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών.
Ενδεικτικά στοιχεία του μεγέθους του ομίλου είναι ότι παράγει ετησίως 4,5 δισ. τεμάχια προϊόντων τα οποία διακινούνται από 500.000 σημεία πώλησης, ενώ απασχολεί 9.000 εργαζομένους από 35 εθνικότητες.

Όσον αφορά την ελληνική αγορά η Chipιτα βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας, έχοντας ως στόχο να κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση στο κλάδο των αλλαντικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider