Το ελληνικό νερό Θεόνη πάει... Αφρική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ελληνικό νερό Θεόνη πάει... Αφρική

Με εξαγωγές σε μία ακόμη διεθνή αγορά ξεκινά τη νέα χρονιά το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη, καθώς τα καταστήματα της Νοτίου Αφρικής υποδέχονται το ελληνικό νερό από τα όρη των Αγράφων.

Το νερό Θεόνη, που κυκλοφορεί μόλις από το 2013, συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στις αγορές του εξωτερικού με παρουσία πλέον σε 18 χώρες συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Το νερό Θεόνη, το οποίο πήρε το όνομα του από την ομώνυμη νεράιδα, που σύμφωνα με το μύθο, προστατεύει την πηγή που αναβλύζει σε υψόμετρο 1.100 στα Άγραφα, μεταφέρεται με αγωγό και εμφιαλώνεται στις εγκαταστάσεις της AHB Group, στην Βατσούνια Μουζακίου.

Η εταιρεία δρομολογεί την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου, μέσω επένδυσης ύψους περί τα 5 εκατ. ευρώ.
Η ολοκλήρωση της επένδυσης υπολογίζεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017, προκειμένου να επιτευχθεί τριπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικής. Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία της υφιστάμενης μονάδας διατέθηκαν επίσης κεφάλαια ύψους 5 εκατομμύρια ευρώ.
Ταυτόχρονα, δρομολογείται και το λανσάρισμα γυάλινων συσκευασιών, καθώς και η διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και στο ανθρακούχο νερό. Στόχος είναι το 2016 ο τζίρος της εταιρείας να διαμορφωθεί στα 4,5 εκατ. ευρώ από περίπου 3,2 εκατ. ευρώ που έκλεισε το 2015.

Πίσω από το νερό Θεόνη «κρύβεται» ο ελληνοαμερικάνος επιχειρηματίας Βασίλης Τσέλιος, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αμερική στον χώρο των ξενοδοχείων και της μαζικής εστίασης, από τα τέλη της δεκαετίας του '80. Σήμερα την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κατέχει ο γιός του Δημήτρης, ο οποίος έχει καταφέρει να μετατρέψει το ελληνικό brand σε ένα από τα ααγνωρίσιμα προϊόντα σε όλο το κόσμο.

Επισημαίνεται ότι το νερό Θεόνη έχει αποσπάσει τα βραβεία ανώτερης γεύσης τα έτη 2014 και 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας, iTQi, στις Βρυξέλλες, το χρυσό βραβείο στον Διεθνή Οργανισμό Ποιότητας Monde Selection και τo Χρυσό βραβείο DLG ποιότητας και γεύσης το 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider