Νέα έργα στη Βρετανία αναλαμβάνει η METKA

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα έργα στη Βρετανία αναλαμβάνει η METKA

Στην υπογραφή συμβολαίων για την ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) σταθμών παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος άνω των 75 MW και με αξία συμβολαίου άνω των 60 εκατ. ευρώ προχώρησε πρόσφατα η METKA EGN, στην οποία η ΜΕΤΚΑ συμμετέχει με ποσοστό 50,1%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μεγαλύτερη από τις νέες συμβάσεις υπογράφηκε με την Noriker Power Limited με στόχο τη δημιουργία μιας καινοτόμου ηλεκτροπαραγωγού μονάδας 20MW, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης εγκατάστασης αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες ταχείας απόκρισης συχνότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο πλαίσιο αυτού του έργου, αξιοποιείται η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από την επιτυχημένη υλοποίηση του έργου της Oriana στο Πουέρτο Ρίκο για λογαριασμό της Sonnedix, το οποίο αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο μια από τις μεγαλύτερες μονάδες ηλιακής ενέργειας με φωτοβολταϊκά που συμπεριλαμβάνει τη δυνατότητα αποθήκευσης ενέργειας σε συσσωρευτές.

Τα υπόλοιπα έργα αποτελούν στην πλειοψηφία τους μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έξι από τις οποίες υλοποιούνται με την Lightsource και την Canadian Solar, υφιστάμενοι πελάτες και οι δύο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider