Τσάκισε το deal Market in – Καρυπίδης 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσάκισε το deal Market in – Καρυπίδης 

Tέλος στο deal εξαγοράς της αλυσίδας που ανήκει στην Καρυπίδης (πρώην Αρβανιτίδης) βάζουν τα Market In.

Μάλιστα η αλυσίδα Market In έστειλε επιστολή στους προμηεθυτές της Καρυπίδης στους οποίους τους ενημερώνει ότι σταματά και τη συνεργασία που είχε σε επίπεδο franchising.

Στην επιστολή προς τους προμηθευτές η εταιρεία αναφέρει τα εξής:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σταμάτησε η συνεργασία Franchising μεταξύ της εταιρίας μας (Μarket In) και της εταιρίας Καρυπίδης. Κατά συνέπεια, από τις 9 Ιανουαρίου και στο εξής, δε θα πρέπει να παραδίδετε εμπορεύματα κατ ́ εντολή της Μarket In στα τριάντα πέντε (35) καταστήματα ή στις αποθήκες της εταιρίας Καρυπίδης. Σας επισημαίνουμε ότι, για οποιαδήποτε παράδοση γίνει μετά την παρούσα ενημέρωση, η Μarket In δεν θα αναγνωρίσει την υποχρέωσή της προς εσάς».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία χάλασε μετά τον χρηματοοικονομικό έλεγχο που πραγματοποίησαν τα Market In στην εταιρεία Καρυπίδης, αλλά και λόγω της αντίθεσης του Υπουργείου Εργασίας στην πρόταση εξαγοράς που είχε κατατεθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση εξαγοράς που είχαν καταθέσει οι εκπρόσωποι της Market In αφορούσε την απόκτηση 110 σούπερ μάρκετ από τα 130 της Καρυπίδης, με 1.100 εργαζομένους από τους 1.400 σήμερα.

Από αυτούς τους 1.100 ζητούσε να δεχθούν μείωση των μισθών κατά 20% και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, ενώ τέθηκε και το αίτημα, το βοήθημα των 1.000 ευρώ που θα πάρουν οι εργαζόμενοι από το υπουργείο, να «αφαιρεθεί» από τα οφειλόμενα ποσά που θα πρέπει να καταβάλει στους εργαζομένους.

Στο θέμα παρενέβη με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας, εξαπολύοντας μύδρους κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου, επισημαίνοντας ότι η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ που θα δοθεί στους απλήρωτους εργαζόμενους της εταιρείας Καρυπίδης δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση με τις οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών και δεν περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε ρύθμιση για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, την πορεία εξόφλησης των οποίων θα ελέγξει το Υπουργείο μέσω των ελεγκτικών του μηχανισμών.

Παράλληλα το Υπουργείο καλούσε την εταιρεία Καρυπίδης να σεβαστεί επιτέλους τη νομιμότητα και να μην εμπλέκει την επιδοματική πολιτική του Υπουργείου με τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ σπεύδει να τονίσει ότι «η όποια συμφωνία δεν απαλλάσσει την εταιρεία Καρυπίδης από τις υποχρεώσεις της τόσο προς τον ΟΑΕΔ για τα επιδόματα επίσχεσης, όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία».

Η εταιρεία Καρυπίδης διαθέτει 131 σούπερ μάρκετ, στα οποία απασχολούνται 1.400 άτομα.

Τα χρέη της υπολογίζονται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και αφορούν οφειλές σε ΙΚΑ, εφορία, εργαζόμενους, μισθώματα κ.λπ.

Τα 131 καταστήματα (πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης) βρίσκονται σχεδόν όλα στη Βόρεια Ελλάδα, με σημαντικότερη παρουσία σε Θεσσαλονίκη (50 σημεία), σε Χαλκιδική, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

Νέο συλλαλητήριο από τους εργαζόμενους της Καρυπίδης

Απλήρωτοι για 12 μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι των σουπερμάρκετ Καρυπίδης, ενώ για το Σάββατο 14 Ιανουαρίου προγραμματίζουν μεγάλο συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου (12.00 το μεσημέρι), στο οποίο καλούν όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να βρεθούν στο πλευρό τους.
Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες υπογραφής της ΚΥΑ για την καταβολή του επιδόματος των 1.000 ευρώ. Παράλληλα, διεκδικούν μια σειρά μέτρα προστασίας τους που θα τους ανακουφίσουν σε πρώτη φάση, όπως το πάγωμα των υποχρεώσεών τους σε ΔΕΚΟ, Εφορίες, Τράπεζες, χορήγηση επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ (π.χ. επίδομα ενοικίου).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider