Αισιοδοξία Σκλαβενίτη για το deal με Μαρινόπουλο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιοδοξία Σκλαβενίτη για το deal με Μαρινόπουλο

Αισιόδοξη ότι τελικώς το deal με το Mαρινόπουλο θα κλείσει εμφανίζεται η οικογένεια Σκλαβενίτη παρά την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από την ελληνική δικαιοσύνη.

Αν και όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις από το δικαστικό μέτωπο, αυτή την εβδομάδα, με το χρόνο να μετράει αντίστροφα, εντούτοις η Σκλαβενίτης εκτιμά ότι η απόφαση θα εκδοθεί εντός του Ιανουαρίου.

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της αλυσίδας επισημαίνουν ότι το στοίχημα ανάκαμψης της Μαρινόπουλος δεν έχει χαθεί, αντίθετα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί όταν το δίκτυο περάσει στη Σκλαβενίτης.

Αν και το στοίχημα δεν θα είναι εύκολο εντούτοις οι ίδιες πηγές εμφανίζονται σίγουρες ότι θα κερδηθεί.

Με βάση το αρχικό business plan που έχουν καταστρώσει οι πιστώτριες τράπεζες με τη διοίκηση της Σκλαβενίτης, προβλέπεται ότι μέσα στην επόμενη διετία το δίκτυο της θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το 1 δισ. ευρώ, ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων που έκανε στο τέλος του 2015.

Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας έχει συμφωνηθεί μεταξύ Σκλαβενίτη και τραπεζών να γίνει αναδιάρθρωση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της νέας εταιρείας, όπως θα έχει προκύψει από τη μεταφορά των υποχρεώσεων.

Επιπλέον, η νέα εταιρεία θα ενισχυθεί με 362 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες με εγγύση του Σκλαβενίτη και παράλληλα θα λάβει ακόμη 125 εκατ. ευρώ από τον ίδιο τον Σκλαβενίτη, προκειμένου να εξοφληθουν οι προμηθευτές.
Σημειώνεται ότι η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία θα πρέπει να έχει εξασφαλισθεί πριν τις 14 Φεβρουαρίου 2017 διαφορετικά η συμφωνία ακυρώνεται.

Ωστόσο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές παραδέχονται ότι οι καθυστερήσεις θέτουν σε κίνδυνο τους 10.800 άμεσα απασχολούμενους της Μαρινόπουλος, εκατοντάδες επιχειρήσεις - προμηθευτές της εταιρείας αλλά και γενικότερα την αγορά αφού δεν θα πέσουν περί τα 350 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο του 2017, όπως προβλεπόταν.

Πληρώθηκαν έναντι οι εργαζόμενοι

Να σημειωθεί ότι χτες οι εργαζόμενοι στο Μαρινόπουλο πληρώθηκαν έναντι του μισθού Δεκεμβρίου.

Το συνολικό ποσό που διατέθηκε ανέρχεται σε 2,4 εκατ. ευρώ και προήλθε από εισπράξεις που έγιναν από τα καταστήματα το προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων καλύπτεται από την ενδιάμεση χρηματοδότηση, συνολικού 80 εκατ. ευρώ η οποία έχει όμως εξαντληθεί. Στην ενδιάμεση χρηματοδότηση συμμετείχαν με 55 εκατ. ευρώ οι τράπεζες, με 15 εκατ. ευρώ ο Σκλαβενίτης και με 10 εκατ. ευρώ ο Μαρινόπουλος. Τα χρήματα είχαν προϋπολογισθεί για τις ανάγκες λειτουργίας του Μαρινόπουλου έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider