Ερημώνουν τα καταστήματα της Μαρινόπουλος

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερημώνουν τα καταστήματα της Μαρινόπουλος

Εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης παρουσιάζει η πλειοψηφία των καταστημάτων του δικτύου της Μαρινόπουλος, εκτός από τα είκοσι καταστήματα στην Αττική, οκτώ στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Καβάλα τα οποία εφοδιάζει η Σκλαβενίτης.

Τα ράφια της πλειοψηφίας των 950 καταστημάτων της Μαρινόπουλος είναι άδεια, ενώ πολλά προϊόντα από αυτά που έχουν απομείνει και βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης, βγαίνουν σε προσφορά στη μισή τιμή.

Λίγοι είναι και υπάλληλοι που έχουν μείνει στα καταστήματα, ενώ από την άλλη ανύπαρκτοι είναι και οι πελάτες, με αποτέλεσμα ο τζίρος να έχει υποχωρήσει σε δραματικά επίπεδα.
Πρόβλημα όμως φαίνεται να δημιουργείται και με τα 29 καταστήματα που εφοδιάζει ο Σκλαβενίτης καθώς η ενδιάμεση χρηματοδότηση των 80 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η ενδιάμεση συμφωνία έχει τελειώσει.

Ήδη έχει δοθεί εντολή από την οικογένεια Σκλαβενίτη να γίνονται διαχειριστικές κινήσεις ώστε η τροφοδοσία τους να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς έχει αρχίσει να γίνεται αραιή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή να σταματήσουν οι προσφορές τύπου 1 συν 1 δώρο με στόχο να διατηρηθεί απόθεμα για το επόμενο διάστημα.

Στον αέρα το deal

Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η ανησυχία που επικρατεί στην αγορά σχετικά με την τύχη του deal εξαγορά του Μαρινόπουλου από το Σκλαβενίτη.

Όσο καθυστερεί η έκδοση δικαστικής απόφασης, η οποία αναμενόταν στις αρχές Δεκεμβρίου τόσο λιγοστεύει ο χρόνος που απομένει για την σωτηρία της Μαρινόπουλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η έκδοση απόφασης εντός της εβδομάδας, μία προθεσμία που έχουν βάλει ως ορόσημο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, όμως προκαλεί μία σειρά άλλων αλυσιδωτών αντιδράσεων, όπως αυτό της έκδοσης απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού (απαραίτητη ενέργεια για την ολοκλήρωση του deal), αν και φέρεται ότι η Αρχή έχει κάνει μία σχετική προεργασία στο θέμα καθώς απαιτείται μελέτη του δικτύου supermarket ειδικά σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές όπως η Αττική και η Κρήτη.

Την ίδια στιγμή απλήρωτοι παραμένουν οι 13.000 εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί τον μισθό του Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν κάνει ειδική συμφωνία που προβλέπει μεταξύ άλλων ότι μεταξύ άλλων ότι εξαιρούνται από την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, διατηρούν με άλλα λόγια το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Μαρινόπουλος» σε περίπτωση μη καταβολής των δεδουλευμένων τους, ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider