Lidl Hellas: Πάει καλά και δίνει bonus στους εργαζομένους της

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lidl Hellas: Πάει καλά και δίνει bonus στους εργαζομένους της

Είναι από τις αλυσίδες που βγήκε κερδισμένη από την κατάρρευση της Μαρινόπουλος.

Ο λόγος για την αλυσίδα σουπερμάρκερτ Lidl Hellas η οποία μέσα στο 2016 κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα μερίδια αγοράς της, να ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά έναντι των ανταγωνιστών της προχωρώντας σε επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του δικτύου των καταστημάτων της.

Επίσης προχώρησε στην ανάπτυξη νέων κατηγοριών ελληνικών προϊόντων μέσω συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς, ενώ το 2017 έχει προγραμματίσει νέες επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ.
Υπολογίζεται ότι για το 2016 ο τζίρος της Lidl Hellas θα ξεπεράσει το 1,2 δισ. ευρώ (η εταιρεία δεν δημοσιεύει ισολογισμό).

Για τον λόγο αυτό η Lild Hellas επιβραβεύει τους 4.800 εργαζόμενους της προχωρώντας σε μια σειρά χορήγησης επιδομάτων.

Ειδικότερα προ ημερών η αλυσίδα υπέγραψε νέα επιχειρηματική σύμβαση με ισχύ μέχρι τον Ιούλιο του 2017 που προβλέπει την διατήρηση των μισθών στα ίδια επίπεδα καθώς και στην χορήγηση επιδόματος ψυγείου, φρούτων και λαχανικών, το οποίο ανέρχεται σε 90 ευρώ μηνιαίως (σε όσους εργάζονται σε 8ωρη απασχόληση) αλλά και σε όσους έχουν σε 6ωρη και 4ωρη απασχόληση (με 65 ευρώ και 45 ευρώ αντίστοιχα).
Επίσης κατοχυρώνεται η χορήγηση επιδόματος κατάψυξης στους υπαλλήλους της αποθήκης, ύψους 200 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης η εταιρεία θα χορηγεί διατακτικές τροφίμων ύψους 240 ευρώ στους εργαζόμενους 8ωρης απασχόλησης, ποσού 180 ευρώ στους εργαζόμενους 6ωρης απασχόλησης και ποσού 120 ευρώ στους εργαζόμενους 4ωρης απασχόλησης.

Η χορήγηση των διατακτικών τροφίμων θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο (Χριστούγεννα και Πάσχα).

Τέλος, κατοχυρώνεται επίδομα στους εργαζομένους που απασχολούνται με την καθαριότητα ύψους 90 ευρώ μηνιαίως, ενώ παράλληλα συμφωνείται η διάθεση λεωφορείου για την μεταφορά στις αποθήκες της στην Θήβα, με το ποσό που θα καταβάλλει η εταιρεία να ανέρχεται στα 120 ευρώ μηνιαίως.

Αν το παραπάνω ποσό υπερβαίνει το πραγματικό κόστος της μετακίνησης, τότε η διαφορά των χρημάτων θα μοιράζεται στους εργαζομένους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider