Βίκος: Μετά το νερό….η ανερχόμενη δύναμη και στα αναψυκτικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βίκος: Μετά το νερό….η ανερχόμενη δύναμη και στα αναψυκτικά

Εκτός από leader της αγοράς εμφιαλωμένου νερού, καθώς κατέχει μερίδιο 21%, αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη και στα αναψυκτικά.

Ο λόγος για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Βίκος, η οποία για το 2016 αναμένει αύξηση των πωλήσεων της κατά 5% με 8%, ενώ στον τομέα των αναψυκτικών καταφέρνει να ενισχύει τα μερίδια αγοράς της.

Είναι ενδεικτικό ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 η Βίκος αύξησε το μερίδιο αγοράς της σε 1,3% από 0,8% (αυξημένο κατά 0,5%) σε πανελλαδικό επίπεδο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2015.

Το ποσοστό αυτό της δίνει την έκτη θέση στον κλάδο των αναψυκτικών, μετά από Coca Cola, Pepsico, Λουξ, Green Cola και ΕΨΑ.

Η εταρεία διαθέτει εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο 13ο χλμ. της οδού Ιωαννίνων-Κονίτσης, δεύτερο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών στο 29ο χλμ. της οδού Ιωαννίνων-Κονίτσης και εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών φιαλών και πωμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων. Επίσης, ασχολείται με τη διάθεση ψυκτών και ψυγείων σε πελάτες της με τη μέθοδο του χρησιδανεισμού.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδά της το περασμένο έτος από την παραγωγή και διάθεση εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών ανήλθαν σε 64,2 εκατ. ευρώ, από 66,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3,5%.

Το 95,5% των εσόδων της (61,4 εκατ. ευρώ) προήλθε από πωλήσεις στην Ελλάδα και το υπόλοιπο 4,5% (2,8 εκατ. περίπου ευρώ) από πωλήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες (Κύπρο, Μάλτα, Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα και Αυστραλία). Σε σύγκριση με το 2014 τα έσοδα από τις εγχώριες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,5% (+0,9 εκατ. ευρώ). Αντιθέτως, τα έσοδα από διεθνείς πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 53,4% (-3,3 εκατ. ευρώ).

Τελικώς, η επιχείρηση παρουσίασε κέρδη προ φόρων 11,9 εκατ. ευρώ το 2015 έναντι αντίστοιχων κερδών 12,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση και μετά την πρόβλεψη για φόρους καθαρά κέρδη 8,4 εκατ. περίπου ευρώ έναντι αντίστοιχων κερδών 9,3 εκατ. περίπου ευρώ το 2014 λόγω της αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider