Το ελληνικό γυράδικο που κατακτά όλο τον κόσμο

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ελληνικό γυράδικο που κατακτά όλο τον κόσμο

Ξεκίνησε την λειτουργία της πριν από εννέα χρόνια, απασχολώντας μόλις 17 άτομα και κατάφερε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα – εν μέσω κρίσης – να καταγράψει πωλήσεις 130 εκατ. ευρώ, καθαρά κέρδη πάνω από 7 εκατ. ευρώ και να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων στους 170.

Ο λόγος για την εταιρεία παραγωγής γύρου, Μέγα Γύρος, η οποία έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει εκτός από την ελληνική αγορά, τόσο στην ευρώπαϊκή όσο και στην αμερικάνικη.

Και αυτό λόγω της καινοτομίας των προϊόντων της καθώς είναι η πρώτη εταιρεία, που έχει κάνει σύμβαση με τη Montelez, για την παραγωγή κεμπάπ με τυρί Φιλαδέλφεια.
Επίσης έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Optima για τη Φέτα Ήπειρος και δημιούργησε το μπιφτέκι με την φέτα, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το νέο προϊόν, κεμπάπ με γιαούρτι.

Σήμερα η Μέγα Γύρος είναι η μεγαλύτερη σε παράγωγη γύρου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παράγοντας ημερησίως πάνω από 30 τόνους γύρο, 200 χιλ. σουβλάκια και 5 τόνους κρεατοσκευασμάτων για λογαριασμό της ευρωπαϊκής αγοράς.

Σήμερα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σε 22 χώρες, ενώ Τα κρέατα από τα οποία φτιάχνεται ο Μέγας Γύρος είναι από κρέας που εισάγεται από τη βόρεια Ευρώπη, καθώς η εγχώρια προσφορά δεν καλύπτει την ζήτηση .

Οι εξαγωγές της εταιρείας το 2015 συνεισέφεραν το 8,3% των εσόδων της (περί τα 2 εκατ. ευρώ), από 6,4% το 2014. Οι συνολικές διεθνείς πωλήσεις του ομίλου το 2015 συνεισέφεραν το 16,8% των ενοποιημένων πωλήσεων (περί τα 4,5 εκατ. ευρώ), από 8,6% το 2014.

Από κοινού με την αμερικανική θυγατρική της Megas Geeros LLC, η εταιρεία κατέγραψε το 2015 ενοποιημένες πωλήσεις 27 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διαθέτει δύο εργοστάσια, ένα στον Ασπρόπυργο και ένα στην Aμερική που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2014. Είναι 5.500τμ2 στην περιοχή του Λίνχερστ στο Νιου Τζέρσεϊ και διακινεί κάθε ημέρα περισσότερους από 12 τόνους γύρο – στα δικά της καταστήματα και σε άλλους πελάτες της.

Έχοντας δημιουργήσει στρατηγικές συνεργασίες με αλυσίδες fastfood όπως τα GRK, εστιατόρια, diner αλλά και με πολύ δυνατούς διανομείς έχει καταφέρει τα προϊόντα του Μέγα Γύρου να φτάσει από τον Καναδά στο Παναμά και στην Καλιφόρνια.

Η αμερικανική εταιρεία είναι κατά 70% θυγατρική της ελληνικής και στο υπόλοιπο 30% συμμετέχουν οι μέτοχοι της ελληνικής ως φυσικά πρόσωπα.

Στόχος της εταιρείας είναι και η δημιουργία ενός νέου ακόμη εργοστασίου, που θα διπλασιάσει την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, κάνοντας τον γύρο ένα παγκόσμιο προϊόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider