Υπουργείο Εργασίας: Ψεύδη από εργαζομένους της Καρυπίδης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπουργείο Εργασίας: Ψεύδη από εργαζομένους της Καρυπίδης

«Φαίνεται πως υπάρχουν πολλοί που δεν επιδιώκουν να κινούνται σε καθεστώς αντικειμενικότητας στην υπόθεση "Καρυπίδης ΑΒΕΕ"», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας. «Δεν εξηγείται διαφορετικά πώς ένα τμήμα των εργαζομένων της εταιρείας, υπό τον τίτλο "Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση Αρβανιτίδης ΑΒΕΕ" καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας για μία σειρά "ψεύδη και ανακρίβειες". Και αυτό, παρότι στις 28/11/16, το υπουργείο είχε εκφράσει δημόσια την καταγγελία του για όσα παραπειστικά διακινεί η εταιρεία "Καρυπίδης ΑΒΕΕ"», διεκρινίζει.

«Τούτη την ώρα, το πρόβλημα είναι να προσδιορίσουν οι εργαζόμενοι (στο σύνολό τους βέβαια) ότι ο πραγματικός εχθρός τους δεν είναι το υπουργείο Εργασίας, που αγωνίζεται να βρει λύση σε όφελός τους, αλλά αυτή η παραβατική επιχειρηματικότητα που εκπροσωπεί η εταιρεία "Καρυπίδης ΑΒΕΕ". Το πρόβλημα δεν επιδέχεται πολιτικές ή μικροπολιτικές εκμεταλλεύσεις, αλλά απαιτεί ωριμότητα και σταθερότητα για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων», επισημαίνει το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας, προ ημερών, απηύθυνε κάλεσμα στην εταιρεία «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» να σεβαστεί τη νομιμότητα και να μην εμπλέκει την επιδοματική πολιτική του υπουργείου με τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους. Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή φήμες και άλλες πληροφορίες για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη μεταφορά δραστηριότητας της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» στην αλυσίδα S/M «MARKET IN», ξεκαθάρισε ότι η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ που θα δοθεί στους απλήρωτους εργαζόμενους της εταιρείας «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» δεν εμπλέκεται, σε καμία περίπτωση, με τις οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών και δεν περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε ρύθμιση για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, την πορεία εξόφλησης των οποίων θα ελέγξει το υπουργείο, μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών του.

Το υπουργείο Εργασίας, με προηγούμενη ανακοίνωσή του, διευκρίνισε ότι παρεμβαίνει σε όποια διαδικασία μεταβίβασης επιχειρηματικής δραστηριότητας μόνο με την προϋπόθεση της διασφάλισης των θέσεων εργασίας και της διατήρησης των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων. Κατά συνέπεια, το υπουργείο Εργασίας κατέστησε σαφές ότι για να συναινέσει στην όποια συμφωνία, περιμένει να ακούσει το πλήρες σχέδιο από την πλευρά των ενδιαφερόμενων μερών, κατά το μέρος της διασφάλισης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Όπως υπογράμμισε, η όποια συμφωνία δεν απαλλάσσει την εταιρεία «Καρυπίδης ΑΒΕΕ» από τις υποχρεώσεις της, τόσο προς τον ΟΑΕΔ για τα επιδόματα επίσχεσης, όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.