Βιομηχανία μετακομίζει από την Γαλλία στον... Ισθμό

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιομηχανία μετακομίζει από την Γαλλία στον... Ισθμό

Για δεύτερη φορά Ελλάδα ψηφίζει η εταιρεία Landis + Gyr, μεταφέροντας και δεύτερη μονάδα παραγωγής της από την Γαλλία στο εργοστάσιό της στον Ισθμό της Κορίνθου.

Ως μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις βιομηχανιών που ακούμε το τελευταίο διάστημα να μεταφέρουν την παραγωγή τους στη χώρα μας, η Landis + Gyr Α.Ε. (θυγατρική του πολυεθνικού Ομίλου Landis+Gyr) μετέφερε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους την παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο, μετά από περισσότερα από 100 χρόνια παραγωγής εκεί.

Λίγους μήνες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταφοράς των γραμμών παραγωγής από την Ελβετία, προχωρά στην μεταφορά των γραμμών παραγωγής μετρητών «Tarif Bleu», αυτή τη φορά, από την Γαλλία στην Κόρινθο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει εγκατασταθεί μία νέα γραμμή παραγωγής στην Κόρινθο και οι μεταφορές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2017.

Οι νέοι μετρητές, που θα κατασκευάζονται πλέον στην Κόρινθο, προορίζονται για εξαγωγές στην Γαλλία και σε άλλες γαλλόφωνες αγορές ανά τον κόσμο ενώ η νέα αυτή δραστηριότητα της Landis+Gyr A.E. θα προσθέσει περίπου 200.000 ηλεκτρονικούς μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας κατά έτος στο κατασκευαστικό της έργο, συμβάλλοντας έτσι και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Υπενθυμίζεται ότι ήδη με την μεταφορά του Ιουνίου ενισχύθηκε σημαντικά το παραγωγικό δυναμικό καθώς και ο εξαγωγικός χαρακτήρας της Landis+Gyr Α.Ε. Η σημαντική βιομηχανική επένδυση για την περιοχή, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο έκτασης 55.000 τμ, προσέθεσε νέα κτίρια καθώς και νέες θέσεις εργασίας όχι μόνον για εργαζόμενους γραμμών παραγωγής, αλλά και για μηχανικούς υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης, σε έναν νομό που μαστίζεται από την ανεργία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, και με ετησιοποιημένες πωλήσεις, σχεδόν στο σύνολο τους εξαγωγές, που ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ, αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο με προϊόντα που εξάγονται σε 80 χώρες παγκοσμίως.

Όσο για την Landis+Gyr αποτελεί παγκόσμιο ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας για τον τομέα των εταιριών κοινής ωφέλειας. Δραστηριοποιείται με εγκαταστάσεις σε 31 χώρες σε πέντε ηπείρους ως μία αυτόνομη μονάδα ανάπτυξης της Toshiba Corporation και ελέγχεται κατά 40% από το Innovation Network Corporation of Japan. Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. Δολάρια, η Landis+Gyr απασχολεί 5.700 εργαζόμενους με μοναδική αποστολή την παροχή στον κόσμο λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.