Ανυπόστατα τα σενάρια για την εξαγορά της Μασούτης

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανυπόστατα τα σενάρια για την εξαγορά της Μασούτης

«Ανυπόστατα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για προτάσεις εξαγοράς της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας σουπερμάρκετ Μασούτης».

Αυτό υποστηρίζουν πηγές που πρόσκεινται στη βορειοελλαδίτικη αλυσίδα, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για εξαγορά της Μασούτης από τον ολλανδοβελγικό Όμιλο Ahold – Delhaize, ο οποίος έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι οι φήμες για την εξαγορά αλυσίδων σουπερμάρκετ (είτε μεγάλων, είτε μικρότερων) φουντώνουν αυτή την εποχή, όπου ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές για την νέα χρονιά.

«Τα σενάρια εξαγορών κορυφώνονται τον Οκτώβριο καθώς τότε ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις των αλυσίδων με τους προμηθευτές και καθορίζονται οι τιμές», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.
«Όπως μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί, όταν στο τραπέζι πέφτει το ενδεχόμενο υποτιθέμενης εξαγοράς, τότε η διαπραγματευτική ισχύ του αγοραστή είναι πολύ μεγαλύτερη», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η Δ. Μασούτης, η οποία εφέτος συμπληρώνει 40 χρόνια στην αγορά, εμφάνισε πέρυσι τζίρο 751,66 εκατ. ευρώ, EBITDA 49,02 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 27,33 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους 20,31 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει περισσότερα από 260 καταστήματα.

Στην παρούσα φάση η αλυσίδα τρέχει το επενδυτικό της πλάνο ύψους 20 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει το άνοιγμα νέων καταστημάτων αλλά και εκτεταμένες ανακαινίσεις

Να σημειωθεί ότι η αλυσίδα κατάφερε αποσπά συνεχώς μερίδια αγοράς αφού κατά την τελευταία πενταετία, όταν η αγορά έχασε 18%, η συγκεκριμένη εταιρεία πρόσθεσε στα ποσοστά της επιπλέον 22%.

Σήμερα, το μερίδιο της Μασούτης, πανελλαδικά βρίσκεται κοντά στο 12%, ενώ στη βόρεια Ελλάδα είναι ο αδιαμφισβήτητος leader με μερίδιο 34%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider