Σε ελληνικά χέρια περνά η Softex

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ελληνικά χέρια περνά η Softex

Σε ελληνικά χέρια περνά η χαρτοβιομηχανία Softex, 10 μήνες μετά το λουκέτο που αποφάσισε να βάλει ο πολυεθνικός Όμιλος, Bolton Group.

Nέος ιδιοκτήτης της Softex είναι η εταιρεία Softex Μονοπρόσωπη ΙΚΕ που συστάθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου και η οποία ανήκει στην Intertrade Hellas της οικογένειας Ντεληδήμου, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επεξεργασίας χάρτου στην Ελλάδα η οποία παράγει χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτα και κουζινόχαρτο για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

H εταιρεία διαθέτει τη δική της οικογένεια προϊόντων με την επωνυμία SERVIN ενώ δραστηριοποιείται και στον χώρο των private label, διατηρώντας συνεργασία με την Lidl και την AB Bασιλόπουλος.

H Intertrade Hellas σήμερα εξάγει σε 23 χώρες ενώ το 2015 εμφάνισε πωλήσεις 55 εκατ. ευρώ Διαθέτει εργοστάσιο στις Αχαρνές που παράγει 50.000 τόνους χαρτί και απασχολεί περισσότερους από 110 εργαζομένους.

Στόχος της Intertrade Hellas είναι τα προϊόντα Softex να επιστρέψουν στα ράφια μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Η Softex, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες παραγωγής ειδών χάρτου. Ιδρύθηκε από την οικογένεια Κεφάλα και για σειρά ετών ήταν από τις πιο κερδοφόρες μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Τη δεκαετία του '70 άρχισε να συσσωρεύει ζημιές, για να περάσει λίγα χρόνια αργότερα σε κρατικό έλεγχο. Όταν το Δημόσιο αποφάσισε να ξεφορτωθεί τις προβληματικές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι θέλησαν να λειτουργήσουν την εταιρεία μόνοι τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ώσπου το 1999 η κυβέρνηση αποφάσισε να την πουλήσει.

Το 2002, η Αθηναϊκή Χαρτοποιϊα εξαγοράστηκε από την πολυεθνική Bolton.

Mετά την ανάληψη της διοίκησης από την Bolton, το πρώτο που έκλεισε ήταν το εργoστάσιο της Δράμας και η απόλυση 450 εργαζομένων.

Τον Ιούλιο του 2015 έπιασε φωτιά στη μονάδα του εργοστασίου στον Ταύρο, δημιουργώντας προβήματα στην παραγωγή.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2015 στελέχη της Bolton ανακοίνωσαν το λουκέτο της εταιρείας, ενώ παρά της προσπάθειες που κατεβλήθησαν από πλευράς Υπουργείου Εργασίας για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, οι προσπάθειες έπεσαν στο «κενό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider