Αντέχουν στην κρίση τα εμπορικά κέντρα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντέχουν στην κρίση τα εμπορικά κέντρα

Ισχυρές αντοχές στην κρίση επιδεικνύουν τα εμπορικά κέντρα, τα οποία φαίνεται ότι κερδίζουν την προτίμηση του κόσμου. Σε μια εποχή που το λιανεμπόριο έρχεται αντιμέτωπο με συνεχώς αυξανόμενη πτώση του τζίρου τα καταστήματα στα εμπορικά κέντρα ακολουθούν τελείως διαφορετική πορεία.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα της Lamda Development παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2016 αύξηση 4,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 1,9%.

Πιο συγκεκριμένα, η λειτουργική κερδοφορία του "The Mall Athens" ανήλθε στα 13,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο κατά 7,3%. Ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 3,2% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά κατά 1,7%.

Η λειτουργική κερδοφορία του "Mediterranean Cosmos" στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε 6,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 4,5%.Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 3,5%. Επίσης, σημειώθηκε και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 1,5%, ενώ βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης.

Σε ότι αφορά το Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε 7,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 11,3%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων και ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκαν ανοδικά κατά 7,1% και 3,3% αντίστοιχα.

Γεμάτα από καταστήματα και… events

Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων προσεγγίζει το 99% ενώ εξακολουθεί να παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για μισθώσεις, αναφέρει η Lamda Development.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η θετική διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών κέντρων από την υπόλοιπη αγορά λιανικής συνεχίζεται καθώς αποτελούν σημεία αναφοράς και προτίμησης από το καταναλωτικό κοινό.

Οι έμποροι λιανικής συνεχίζουν να έχουν μεγάλη υποστήριξη σε ενέργειες marketing και επικοινωνίας καθώς και να απολαμβάνουν τα οφέλη της υψηλής επισκεψιμότητας, όπως αποδεικνύει η μέχρι σήμερα πορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider