Η Impala Invest BV και στην κρητική αγορά μέσω εξαγορών

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Impala Invest BV και στην κρητική αγορά μέσω εξαγορών

Συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Χανιώτικης εταιρείας σφολιάτας και τοπικών Κρητικών προϊόντων ΑΦΟΙ Χιωτάκη ΑΒΕΕ απέκτησε η Ολλανδική επενδυτική εταιρεία Impala Invest BV.

Συγκεκριμένα η στην Impala Invest BV απέκτησε ποσοστό το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που κατείχε η Τράπεζα Χανίων στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης των πολλών συμμετοχών που έχει σε εταιρίες, ιδιαίτερα του αγροδιατροφικού τομέα αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον που έχουν οι ξένες επενδυτικές εταιρείες για τον κλάδο των τροφίμων στην Ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων της εταιρίας Αφοι Χιωτάκη ΑΒΕΕ, προκειμένου η Ολλανδική επενδυτική εταιρία Impala Invest BV, μέσω συνδεδεμένης προς αυτήν επιχείρησης, να αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στην εταιρία.
Η Τράπεζα Χανίων με την εν μέρει αποχώρηση της από το μετοχικό σχήμα και την μεταβίβαση ποσοστού στον όμιλο Impala Invest BV, συμβάλει στην δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άμεση ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου της Χανιώτικης Εταιρείας.

Η Impala Invest BV είναι Ολλανδική εταιρεία, που εκπροσωπεί ελληνικά συμφέροντα, και δραστηριοποιείται σε ηγετική θέση στον χώρο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, πρωτίστως στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές της είναι η παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων ζύμης ενώ στην ελληνική αγορά έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις στον κλάδο των τροφίμων , μεταξύ άλλων εξαγοράζοντας και την αλλαντοβιομηχανία «Λακωνική Τροφίμων ΑΕ» του κ. Παναγιώτη Νίκα.

Η κατ’ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε, διασφαλίζει την ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία και την εξωστρέφεια της επιχείρησης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι μέσα από το νέο σχήμα να αναπτυχτούν οι εξαγωγές συγκεκριμένων προϊόντων σε μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού .

"Δέσμευση όλων είναι ότι η Αφοί Χιωτάκη Α.Β.Ε.Ε. θα παραμείνει μια Χανιώτικη επιχείρηση και αυτό διασφαλίζεται με την συνέχιση της ενεργητικής συμμετοχής της οικογένειας Χιωτάκη, αλλά και την εκπροσώπηση της νέας μετόχου από Χανιώτες συνεργάτες" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κρητικής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider