Κορκίδης: Να μην «κόβεται» το ρεύμα στις επιχειρήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορκίδης: Να μην «κόβεται» το ρεύμα στις επιχειρήσεις

Έκκληση προς τη ΔΕΗ να μην προχωράει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης των επιχειρήσεων, έως το τέλος Σεπτεμβρίου που ισχύει η ρύθμιση των 36 δόσεων, απευθύνει ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Επιχείρησης, Μανώλη Παναγιωτάκη.

Όπως εξηγεί αναλυτικά, η παράταση ως το τέλος Σεπτεμβρίου του προγράμματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, αφενός διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους και αφετέρου δίνει ανάσα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που έχουν χρέη προς τη ΔΕΗ. «Το πρόγραμμα αποδίδει και βοηθά αρκετό κόσμο να τακτοποιήσει τις οφειλές του» προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Τονίζει ωστόσο, ότι σε όσους εκ των επιχειρηματιών δεν έχουν διακανονίσει ως τώρα τις οφειλές τους, η ΔΕΗ προχωράει σε επιβολή διακοπής ρεύματος και στην συνέχεια αρνείται να εφαρμόσει την ακόμη ισχύουσα ρύθμιση. Ως αποτέλεσμα, καταγγέλλει, για την επανασύνδεση η Επιχείρηση απαιτεί την καταβολή ποσοστού 30% της οφειλής, με ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού σε οκτώ αντί για 36 δόσεις.

«Με τον τρόπο αυτό, στην ουσία η εταιρεία σας αναιρεί την ίδια την απόφασή της για την παράταση της ρύθμισης των 36 δόσεων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και το παρεπόμενο δικαίωμα των πελατών - συνδρομητών να κάνουν χρήση της για τις οφειλές τους μέχρι τότε» επισημαίνει ο κ. Κορκίδης.

«Περαιτέρω, οδηγεί πολλές από τις επιχειρήσεις σε κλείσιμο, καθώς τα ποσά που απαιτούνται για την επανασύνδεση του ρεύματος, είναι εξωπραγματικά για τους τζίρους και τα εισοδήματά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν το κόστος του ρεύματος, δεν το κάνουν γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί δεν μπορούν, οπότε έχουν ανάγκη από ακόμη ευνοϊκότερες ρυθμίσεις των υφιστάμενων και όχι από τιμωρητικές πρακτικές» αναφέρει καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider