Σε κέρδη γύρισαν τα Mc Donald's

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε κέρδη γύρισαν τα Mc Donald's

Πάνω από 24,26 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις των Mc Donald's στην χώρα μας το 2015, σημαντικά αυξημένες (σε σχέση με τα 21 εκατ. ευρώ του 2014), παρά την γενικότερη πτώση της κατανάλωσης λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος.

Σύμφωνα με τη οικονομική κατάσταση της εταιρείας Premier Capital Hellas που διαχειρίζεται τα καταστήματα Mac Donald's στην Ελλάδα, τα κέρδη της για το 2015 ανήλθαν στις 13.235 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 206.080 χιλ. ευρώ το 2014.

Η εταιρεία σήμερα λειτουργεί 23 καταστήματα σε όλη της Ελλάδα, ενώ πρόσφατα άνοιξε ένα νέο κατάστημα στην Σαντορίνη το οποίο λειτουργεί ήδη από τον Μάιο του 2016 και προγραμματίζει το άνοιγμα δυο ακόμα νέων εστιατορίων μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας λόγω της παρατεταμένης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και των συνεχώς αυξανόμενων επιβαρύνσεων των καταναλωτών μέσω της αύξησης νέων φόρων, έχει επηρεαστεί σημαντικά η καταναλωτική δύναμη και κατά συνέπεια και η αγορά της εστίασης.

Παρόλο που ότι οι εκτιμήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, η εταιρεία προχωρά σε ανακαίνιση όλων των εστιατορίων της.

Από την έναρξη της δραστηριοποίησής της στη χώρα η Premier Capital Hellas έχει επενδύσει περισσότερα από 2,2 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό αξιοποιήθηκε για την ανακαίνιση πολλών εκ των καταστημάτων McDonald's σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα περισσότερα δε, (850.000 ευρώ) δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του εστιατορίου στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τα στελέχη της η εταιρεία, θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελληνική οικονομία διευρύνοντας το δίκτυό της ανοίγοντας νέα μοντέρνα εστιατόρια και δημιουργώντας νέες εμπειρίες εξυπηρέτησης στους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι η Premier Capital Hellas είναι θυγατρική της Premier Capital plc,η οποία είναι η επίσημη Developmental Licensee της McDonald's για την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λεττονία, τη Λιθουανία και την Μάλτα. Η εταιρεία λειτουργεί σήμερα 59 εστιατόρια σε πέντε χώρες και απασχολεί περισσότερους από 2.700 εργαζομένους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider