Αυξήσεις δίνει στους εργαζόμενους της η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήσεις δίνει στους εργαζόμενους της η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Αυξήσεις 5% στους μισθούς των εργαζομένων της δίνει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία (ο Όμιλος που δημιουργήθηκε από την συνένωση της Μύθος με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία).

Ειδικότερα η επιχειρηματική σύμβαση αφορά το προσωπικό στο εργοστάσιο της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, προβλέπει την αναδρομική αύξηση από 1 Ιανουαρίου 2016 των μισθών των εργαζομένων ως εξής:

- Για μισθούς μέχρι 1.100 ευρώ το μήνα, θα δοθεί αύξηση 5%

- Για μισθούς πάνω από 1.100 έως 1.350 ευρώ το μήνα, δίνεται αύξηση 2% και τέλος

- για μισθούς από 1.350 έως 1.500 ευρώ το μήνα, δίνεται αύξηση 0,5%.

Επίσης η εταιρεία διατηρεί το επίδομα γάμου, το οποίο θα συνεχίσει να καταβάλλεται σε όσους ήταν δικαιούχοι για το 2016.

Παράλληλα από 1ης Ιουνίου θα χορηγείται σε κάθε εργαζόμενο ανεξαρτήτως είδους σύμβασης εργασίας, ως επίδομα καντίνας ένα ευρώ για κάθε πραγματική ημέρα εργασίας.
Προβλέπεται παράλληλα η επιχορήγηση του σωματείου με 300 κιβώτια μπίρας για την υποστήριξη των κοινωνικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων.

Οι αυξήσεις δίνονται λόγω και της εντυπωσιακής κερδοφορίας κατά 50% που πέτυχε το 2015 ο Όμιλος αλλά και της σημαντικής αύξησης κατά 4% του τζίρου του (στα 142 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, στο πρώτο χρόνο δραστηριοποίησης της, η νέα Ολυμπιακή Ζυθοποιία καταγράφει θετικά πρόσημα σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της με σημαντική αύξηση της κερδοφορίας, διεύρυνση του κύκλου εργασιών και ενίσχυση του μεριδίου αγοράς κατά 0,5%.

Η άνοδος αυτή αποδίδεται στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας που επιτεύχθηκαν με την συγχώνευση των δύο εταιριών, καθώς και στη βελτίωση του κόστους παραγωγής, του κόστους διακίνησης και του καθαρού τζίρου ανά εκατόλιτρο.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το 2015 -2019 ανέρχεται συνολικά σε 50 εκατ. ευρώ. Στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρίας περιλαμβάνονται επίσης ο εμπλουτισμός και η διεύρυνση των εργαλείων πωλήσεων, αλλά και η ενίσχυση της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού της και η επέκταση σε νέες αγορές. Παράλληλα η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει ήδη ολοκληρώσει δύο νέες συνεργασίες στις αγορές της Αυστραλίας και της Αμερικής με την τελευταία να επιτρέπει την περαιτέρω διείσδυση της μπύρας FIX στην συγκεκριμένη αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider