Το Σεπτέμβρη στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Alibaba

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Σεπτέμβρη στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Alibaba

Πρωτοβουλία για την δραστηριοποίηση της εταιρία ηλεκτρονικών πωλήσεων, Alibaba στην Ελλάδα αναλαμβάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την εξωστρέφεια της Ελληνικής Οικονομίας, και των ελληνικών επιχειρήσεων .

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο προσκαλέσει τους εκπρόσωπους εταιρείας οι οποίοι αποδέχθηκαν τη πρόσκληση και ήδη οργανώνεται ειδική αποστολή της ALIBABA στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για συνομιλίες με την Πολιτική ηγεσία και την επιχειρηματική Κοινότητα.

Το ενδιαφέρον της ALIBABA για την Ελλάδα, είναι να παρουσιάσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι υπηρεσίες της στους εξαγωγείς που ενδιαφέρονται για την τεράστια αγορά της Κίνας (ιδίως τυποποιημένα προϊόντα για τελικούς καταναλωτές) καθώς και στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών (προώθηση τουρισμού στην Ελλάδα προς τους Κινέζους πολίτες).

Η εταιρία ALIBABA εδρεύει στην Κίνα και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία online πωλήσεων του κόσμου με ετήσιες πωλήσεις το 2015 485 δις δολάρια (3 τρισεκατομμύρια RMB). Στην Κίνα έχει μερίδιο 63%% στις ηλεκτρονικές πωλήσεις.Το 2015 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ και έλαβε 25 δις δολάρια. Τα Marketplaces της ALIBABA έχουν 423.000.000 ενεργούς χρήστες και κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες μέσω κινητού τηλεφώνου.

Διαθέτει πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για πωλήσεις προϊόντων B2B, B2C, C2C και υπηρεσιών όπως ο Τουρισμός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider