Ο Τηλέμαχος «κατεβαίνει» στο κέντρο της Αθήνας

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τηλέμαχος «κατεβαίνει» στο κέντρο της Αθήνας

Η ιστορία του Τηλέμαχου ξεκινά το μεσοπόλεμο. Τότε, ως χασαποταβέρνα έκανε τα πρώτα του βήματα στην Κηφισιά. Πελάτες του, απλοί κάτοικοι της περιοχής, αλλά και προσωπικότητες που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας. Από τα τραπέζια του πέρασαν ο Παύλος Μελάς, ο Τσαρούχης και ο Μώραλης. Στη συνέχεια, το γαϊτανάκι της οικογενειακής ιστορίας πέρασε στα παιδιά του ιδρυτή, τα οποία δημιούργησαν δύο μαγαζιά στην Κηφισιά, πιστά στη φιλοσοφία του πατέρα τους.

Τώρα, σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, ο Τηλέμαχος κάνει το μεγάλο βήμα. Διατηρώντας την παρουσία του στα βόρεια προάστια, «κατεβαίνει» και στο κέντρο της Αθήνας, με μια διαφορετική προσέγγιση, ξεκινώντας ήδη από τις αρχές Ιουνίου.

«Εδώ και δύο χρόνια έψαχνα χώρο για να ανοίξω μαγαζί στο κέντρο και εν τέλει βρήκα το καλύτερο δυνατό» αναφέρει στο insider.gr o κ. Γιώργος Τσιλιγίρης, ιδιοκτήτης του Τηλέμαχου. Στην καρδιά της Αθήνας, επί της Πανεπιστημίου, σε έναν χώρο που είχε φιλοξενήσει το ιστορικό ουζερί Απότσο, και στη συνέχεια το Cellier Bistro ο Τηλέμαχος βρίσκει τη στέγη που θα φιλοξενήσει την επέκτασή του στο κέντρο, η οποία θα ακούει στο όνομα Τηλέμαχος Athens.

«Σε κάθε πρωτεύουσα, το κέντρο έχει τη δική του αίγλη και χάρη. Σε όλο τον πλανήτη, ποτέ τα προάστια δεν ήταν ακριβότερα από το κέντρο» τονίζει ο κ. Τσιλιγκίρης και, όπως εξηγεί, η λογική του είναι να «παντρέψει» το κρέας με το κρασί σε μια γευστική πρόταση που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου, ο Τηλέμαχος δεν είναι ο μόνος που «πιστεύει» στην καρδιά της πρωτεύουσας. Μια σειρά από επιχειρηματίες από τον κλάδο της εστίασης ανακαλύπτουν ξανά το κέντρο της Αθήνας, κάνοντας σημαντικές επενδύσεις. «Πριν μια πενταετία, εν μέσω διαδηλώσεων, δεν είχε κανένα νόημα να δραστηριοποιηθείς στο κέντρο. Τις περισσότερες μέρες έπρεπε να είσαι κλειστός και κινδύνευες ανά πάσα στιγμή. Τώρα, τα πράγματα έχουν ηρεμήσει πολύ», εξηγεί ο κ. Τσιλιγκίρης.

Εντούτοις, οι ανάγκες αλλά και ο κόσμος του κέντρου είναι διαφορετικός από αυτόν των βορείων προαστίων. «Εδώ στοχεύουμε σε κόσμο που δουλεύει, αλλά και στους τουρίστες που επισκέπτονται την πρωτεύουσα».

Γι’ αυτό και το νέο εγχείρημα θα ακροβατεί ανάμεσα στο κρέας και το κρασί, σε ποσοστό 50-50. «Φιλοδοξούμε να μυήσουμε τον κόσμο σε αυτό που ονομάζουμε ‘meat tapas’. Το κρέας θα κυριαρχεί, αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε κρασιά, τυριά αλλά και προσούτο». Και μάλιστα, σε τιμές πολύ λογικές, καθώς θα υπάρχουν ειδικά μενού, μέσω των οποίων οι επισκέπτες θα μπορούν να φάνε με τιμές που θα ξεκινούν από τα 20 ευρώ ανά άτομο.

Όσο για το κρασί, όπως αναφέρει ο κ. Τσιλιγκίρης, «θα έχουμε ποικιλίες από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και από το εξωτερικό, δίνοντας έμφαση στη Γαλλία αλλά και τη Νότια Αφρική». Μάλιστα, πέρα από τις 200 και πλέον ετικέτες της κάβας, θα υπάρχει επιλογή από 30 διαφορετικά ποτήρια κρασιού, με τιμές που ξεκινούν από τα 4 ευρώ.

Παϊδάκι – sushi 1-0

H λογική του νέου μαγαζιού είναι να δώσει έναν πιο ανάλαφρο τόνο. Οι πελάτες θα πίνουν και θα τρώνε μεζέδες, ενώ όλα τα πιάτα θα είναι δοσμένα με μια ελληνική εκδοχή. «Πιστεύουμε στη λογική παϊδάκι-sushi 1-0 και αυτό θα είναι εμφανές στο μαγαζί», αναφέρει ο κ. Τσιλιγκίρης. Όσο για τους εργαζόμενους της περιοχής, θα υπάρχει δυνατότητα delivery αλλά και παραλαβής από το κατάστημα. ‘Όσο για τους ξενύχτηδες, το μαγαζί θα δουλεύει επί 24ωρου βάσεως την Παρασκευή και το Σάββατο, προσφέροντας σούπα, beef burgers και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο μετά από μια βραδιά στο κέντρο της πόλης.

Με έμφαση στους τουρίστες, θα υπάρχουν ειδικά μενού γευσιγνωσίας με τέσσερα και έξι πιάτα, ενώ παράλληλα, θα υπάρχουν βραδιές ζωντανής μουσικής, μετατρέποντας το Τηλέμαχος Athens σε ένα wine bar, το οποίο όμως θα δίνει εξίσου μεγάλη έμφαση στο φαγητό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider