Βιομηχανία μετακομίζει από την Ελβετία στην... Ελλάδα

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιομηχανία μετακομίζει από την Ελβετία στην... Ελλάδα

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις βιομηχανιών που ακούμε το τελευταίο διάστημα να μεταφέρουν την παραγωγή τους από την Ελβετία στην Ελλάδα.

Πρόκειται για την Landis+Gyr A.E (θυγατρική του πολυεθνικού Ομίλου Landis+Gyr) με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, η οποία μετέφερε την παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης από το Zug (Τσουγκ) της Ελβετίας στην Κόρινθο. Μετά από περισσότερα από 100 χρόνια παραγωγής στο Zug (Τσουγκ) / Ελβετία η πολυεθνική εταιρεία αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελβετία και να μεταφέρει την παραγωγή στην Κόρινθο.

Το έργο της μετεγκατάστασης αντιπροσωπεύει μια σημαντική βιομηχανική επένδυση για την περιοχή. Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις παραγωγής της Landis + Gyr στην Κόρινθο που έχουν έκταση 55.000 τμ, προστέθηκαν νέα κτίρια που θα φιλοξενήσουν νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και αυτές που μεταφέρθηκαν από την Ελβετία.

Ήδη έχει γίνει πρόσληψη προσωπικού (σε ένα νομό που μαστίζεται από υψηλή ανεργία), ενώ η λειτουργία της νέας μονάδας δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, κυρίως όχι μόνον για εργαζόμενους γραμμών παραγωγής, αλλά και για μηχανικούς υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης.

Με την προσθήκη στην παραγωγή των βιομηχανικών και εμπορικών συσκευών μέτρησης και σε συνδυασμό με την παραγωγή των «έξυπνων» μετρητών, αυτόνομων οικιακών μετρητών και ηλεκτρομηχανικών μετρητών, η Landis + Gyr Α.Ε. διευρύνει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες προμηθεύοντας από το εργοστάσιο στην Κόρινθο εκατοντάδες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα με την παρουσία του προέδρου της Landis + Gyr για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, κου Oliver Iltisberger και με την συμμετοχή των εργαζομένων της Landis + Gyr Α.Ε.

Η Landis+Gyr A.E. ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 90 εκατ. Ευρώ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider