Πωλητήριο στο Carrefour στη Βουλγαρία βάζει η Μαρινόπουλος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πωλητήριο στο Carrefour στη Βουλγαρία βάζει η Μαρινόπουλος

Σε πώληση του μεγαλύτερου υπερμάρκετ Carrefour που διαθέτει στο Mall της Σόφιας στη Βουλγαρία, προχωρά η Μαρινόπουλος, μαζί με το χώρο στάθμευσης του εμπορικού κέντρου και μέρος του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο το συγκρότημα.

Όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, το τίμημα της πώλησης ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ (32,2 εκατ. λεβ) ενώ οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι 9 Μαίου και η εγγύηση τοποθετήθηκε στο 1,6 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα, η πώληση περιλαμβάνει το σούπερ μάρκετ 15.008,5 τ.μ., την εμπορική περιοχή 9.000 τ.μ. γύρω από αυτό όπου και στεγάζονται δύο εργαστήρια, πέντε αποθήκες, τεχνική αίθουσα, γραφεία και άλλα επιπλέον κοινόχρηστο χώρο καθώς και το μισό υπόγειο parking το οποίο έχει εξ αδιαιρέτου με άλλη εταιρεία σύμφωνα με την απογραφή των ακινήτων.

Το Carrefour στην Ohé Mall είναι το μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας στη Βουλγαρία.

Εγκαινιάστηκε πριν από έξι χρόνια, και αποτέλεσε την τρίτη μεγαλύτερη επένδυση της εταιρείας στη χώρα, μετά την πρώτη στο Μπουργκάς το Μάρτιο του 2009 και τη δεύτερη στη Φιλιππούπολη τον Απρίλιο του 2010.

Η υπεραγορά διαθέτει πάνω από 50.000 είδη μη τροφίμων και απασχολεί περισσότερα από 400 άτομα. Μέσα στα χρόνια το 60% της βουλγαρικής επιχείρησης πέρασε στην εληνική Μαρινόπουλος ενώ το το 40% κατείχε η Carrefour Μαρινόπουλος - μια κοινοπραξία μεταξύ της πρώτης και της γαλλικής Carrefour. Στα μέσα του 2012, βέβαια, η ​​γαλλική εταιρεία αποσύρθηκε και το υπερμάρκετ πέρασε εξ ολοκλήρου στη Μαρινόπουλος, η οποία συνέχιζε να κατέχει τα δικαιώματα δικαιόχρησης της Carrefour για τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βοσνία, την Κροατία, την ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και τη Σλοβενία.


Στη Σερβία δεν άνοιξε ποτέ, στην Αλβανία αγόρασε μια τοπική αλυσίδα που σύμφωνα με ορισμένες πηγές στη συνέχεια ξαναπούλησε στον αρχικό ιδιοκτήτη, ενώ το Carrefour στα Σκόπια σφράγισε τις πόρτες του πριν από περίπου δύο μήνες. Στα μέσα Φεβρουαρίου έγινε γνωστό ότι η ελληνική Μαρινόπουλος κατέληξε σε συμφωνία με την Σκλαβενίτης, η οποία προβλέπει την δημιουργία κοινής εταιρείας, η οποία θα έχει στον έλεγχο της τα 33 υπερμάρκετ της Carrefour, με κύκλο εργασιών περίπου 325 εκατ. ευρώ το 2015., Αυτό σημαίνει ότι το ένα τρίτο των εσόδων της Carrefour Μαρινόπουλος, θα περάσει στα χέρια της Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σκλαβενίτης θα επενδύσει στην επέκταση του δικτύου των καταστημάτων περίπου 600 εκατ. ευρώ. Οι δύο εταιρείες θα έχουν ίσο μερίδιο και ίσο αριθμό μελών στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ είναι σχεδόν απίθανη περαιτέρω ανάπτυξη της Σκλαβενίτης στη Βουλγαρική αγορά αφού συνεργάζεται ήδη με τη βελγική Delhaize, η οποία μονοπωλεί σχεδόν τις βουλγαρικές εξαγωγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider