Unilever: «Μένει» Βρετανία, δεν μεταφέρει την έδρα της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Unilever: «Μένει» Βρετανία, δεν μεταφέρει την έδρα της

Την απόφασή της να εγκαταλείψει τα σχέδια για μεταφορά της έδρας της εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, γνωστοποίησε ο αγγλοολλανδικός κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων Unilever.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στη σκιά του Brexit η Unilever είχε αποφασίσει να μεταφέρει την έδρα της από το Λονδίνο στο Ρότερνταμ. Η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Βρετανίας, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνονται τα σαπούνια Dove και τα παγωτά Ben & Jerry's, διατηρεί δύο κεντρικά γραφεία, στο Λονδίνο και στο Ρότερνταμ. Ωστόσο οι ρευστές εξελίξεις που συνδέονται με το Brexit ώθησαν πριν από λίγο καιρό την εταιρεία να σκεφτεί να τερματίσει τη λύση των δύο κεντρικών γραφείων και να εξετάσει το ενδεχόμενο «εξόδου» από τη βρετανική κυβέρνηση.

Τελικά, όπως αναφέρει το Bloomberg, σήμερα Παρασκευή η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδια για μεταφορά του «στρατηγείου» της στο Ρότερνταμ και θα συνεχίσει να λειτουργεί στη βάση των δύο κεντρικών γραφείων, σε Λονδίνο και Ρότερνταμ.

«Η πρότασή μας για μεταφορά της έδρας μας δεν έτυχε της αναγκαίας στήριξης από έναν σημαντικό αριθμό μετόχων μας. Επομένως, αποφασίσαμε να αποσύρουμε την πρότασή μας και να εγκαταλείψουμε τα σχέδια για μεταφορά των κεντρικών μας γραφείων», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Unilever.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider