Κήρυξε πτώχευση η Primera Air – Ανεστάλησαν όλες οι δραστηριότητές της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κήρυξε πτώχευση η Primera Air – Ανεστάλησαν όλες οι δραστηριότητές της

Χρεοκόπησε, μετά από 14 χρόνια λειτουργίας, η αεροπορική εταιρεία Primera Air, ανακοινώνοντας, από τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου, την αναστολή του συνόλου των δραστηριοτήτων της.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, διακόπτεται κάθε δραστηριότητα από τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου και ενεργοποιούνται διαδικασίες πτώχευσης μετά από 14 χρόνια λειτουργίας.

«Αυτή είναι μια θλιβερή ημέρα για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες της Primera Air. H εταιρεία εργάστηκε αδιάκοπα τους τελευταίους μήνες για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση της αεροπορικής. Μην μπορώντας να συνάψουμε συμφωνία με της τράπεζά μας για βραχυπρόθεσμο δάνειο, δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να κηρύξουμε πτώχευση», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Primera Air ανήκει στον όμιλο Primera Travel Group, που διαθέτει Tour Operator σε Σουηδία (Solresor), Νορβηγία (Solia resor), Δανία (Bravo Tours) και Φινλανδία (Lomamatkat). Έδρα της μητρικής εταιρείας είναι η Ρίγα της Λετονίας και έδρα της αεροπορικής εταιρείας το Άαλμποργκ της Δανίας.

Η Primera Air είναι η αεροπορική εταιρεία που μεταφέρει κάθε χρόνο επιβάτες σε αρκετούς ελληνικούς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδο, Πελοπόννησο, Κω, Ζάκυνθο, Αθήνα).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κρητικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, έκανε λόγο για μία δυσάρεστη είδηση, ωστόσο θα περιμένει τις όποιες εξελίξεις.

«Δεν έχω ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά οπωσδήποτε αν υπάρχει μία τέτοια εξέλιξη είναι πολύ δυσάρεστη. Η συγκεκριμένη εταιρεία έφερνε κάποιες χιλιάδες επισκέπτες στο νομό Χανίων και πράγματι ήταν εξαιρετικού επιπέδου αεροπορική και τουρ οπερέιτορ. Περιμένω τις εξελίξεις για να μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο», σημείωσε ο κ. Γιαννούλης, μιλώντας στο parakritika.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider