Στην Comcast πέρασαν οι πρώτες μετοχές της Sky

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Comcast πέρασαν οι πρώτες μετοχές της Sky
Στην απόκτηση του 29,1% των μετοχών της Sky προχώρησε ήδη η Comcast.

Στην απόκτηση του 29,1% των μετοχών της Sky προχώρησε ήδη η Comcast, όπως προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση του βρετανικού χρηματιστηρίου.

«Μετά την εξαγορά, η Bidco κατέχει συνολικά 499.571,959 μετοχές της Sky, ήτοι ποσοστό 29,1% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Sky», τονίζεται στην ανακοίνωση. Να σημειωθεί εδώ ότι η Bidco είναι θυγατρική της Comcast.

Ταυτόχρονα, η Comcast έχει ήδη ανακοινώσει πως προτίθεται να προβεί και σε περισσότερες αγορές μετοχών της Sky, στην τιμή των 17,28 στερλινών (22,60 δολαρίων) ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η βρετανική Sky ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας πως αποδέχεται την προσφορά εξαγοράς που κατέθεσε η Comcast, συνολικού ύψους 39 δισ. δολαρίων.

«Καθώς η τιμή της προσφοράς κρίνεται σημαντικά υψηλή, είναι προς το συμφέρον των μετόχων της Sky να αποδεχτούν την προσφορά της Comcast», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Sky.

Όπως ανέφερε ήδη από την Κυριακή το insider.gr, η αμερικανική Comcast προχωρά στην εξαγορά της βρετανικής Sky, έναντι τιμήματος ύψους 39 δισ. δολαρίων, «παραγκωνίζοντας» την Twenty-First Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοκ και βάζοντας τέλος σε ένα επιχειρηματικό θρίλερ που διήρκησε πολλούς μήνες.

Η Comcast επικράτησε στη δημοπρασία που έλαβε χώρα το Σάββατο, με τη διαδικασία να πραγματοποιείται υπό το «άγρυπνο βλέμμα» της βρετανικής υπηρεσίας εποπτείας εξαγορών.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε σε τρεις γύρους.

Η προσφορά της Comcast ήταν κατά 3,6 δισ. δολάρια υψηλότερη από την προσφορά της Fox, με την πρώτη να προσφέρει 17,28 λίρες ανά μετοχή (πάνω από 22 δολάρια), έναντι της δεύτερης που πρόσφερε 15,67 λίρες ανά μετοχή (πάνω από 20 δολάρια).

Η Comcast είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής συνδρομητικών καναλιών στις ΗΠΑ, ενώ της ανήκει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC Universal.

Με την εξαγορά της Sky, η Comcast θα καταστεί ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής συνδρομητικής τηλεόρασης παγκοσμίως, με περίπου 52 εκατομμύρια πελάτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider