«Δυναμικά» στον αγώνα του 5G μπαίνει η Verizon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δυναμικά» στον αγώνα του 5G μπαίνει η Verizon

Την ώρα που οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις και στις τρεις ηπείρους συναγωνίζονται για να προλάβουν πρώτες το τραίνο υψηλών ταχυτήτων 5G θεωρώντας ότι αυτό θα τους δώσει το προβάδισμα σε μια νέα αγορά που θα εγκαινιάσουν οι νέες ταχύτητες συνδεσιμότητας, η Verizon ξεκίνησε ήδη την διαφημιστική της καμπάνια.

Θέλοντας μάλιστα να γίνει σοβαρός ανταγωνιστής στο ευρυζωνικό Διαδίκτυο θεωρεί πως το δόλωμα μπορεί να αποτελέσει η τηλεόραση.

Όπως έχει ανακοινώσει η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα ξεκινήσει να πωλεί υπηρεσίες 5G αργότερα μέσα το έτος χωρίς ωστόσο αυτές να αφορούν τα κινητά , τουλάχιστον στην αρχή. Για κάποιο χρονικό διάστημα η σύνδεση υψηλών ταχυτήτων 5G θα είναι αφορά υπηρεσίες διαδικτύου στα σπίτια και για να προσελκύσει πελάτες να εγγραφούν θα προσφέρει ένα είδος double-play υπηρεσίας που προσφέρουν οι βασικοί ανταγωνιστές της δηλαδή σύνδεση και τηλεόραση.

Σε συνεργασία με την Apple και την Google, η Verizon θα προσφέρει στους πελάτες του Διαδικτύου 5G την επιλογή: υπηρεσία YouTube TV ή Apple TV.

Παρότι δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι όροι με τους οποίους θα παρέχει τις προαναφερθείσες υπηρεσίες σύμφωνα με το Bloomberg θα είναι δωρεάν.

Η προσφορά του double play 5G σημαίνει πολλά για την αναδιαμόρφωση του παιχνιδιού μιας και η Verizon έχει καταφέρει να αντισταθεί στις μέχρι τώρα συγχωνεύσεις των μέσων ενημέρωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο πεδίο συνεχώς αυξάνει. Η AT & T εγκαινίασε το WatchTV, ένα δωρεάν ζωντανό τηλεοπτικό πακέτο για πελάτες 4G, λίγες ημέρες μετά την αγορά του Time Warner. Να σημειωθεί ότι η AT & T, η οποία έχει το CNN, αποτελεί τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Verizon στο 5G και αναμένεται να ξεκινήσει το δίκτυό υπερυψηλών ταχυτήτων της σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ μέσα στο έτος συμπεριλαμβανομένων των Σαρλοτ, Ντάλας, Οκλαχόμα και Ατλάντα.

Από πλευράς της η Verizon ανακοίνωσε την Τρίτη την τέταρτη πόλη στην οποία θα εγκαινιάσει τςι 5G υπηρεσίες της, την Ιντιανάπολις, πέρα από το Χιούστον, το Λος Άντζελες και το Σακραμέντο.

Ωστόσο σε αντίθεση με την Verizon, η AT & T δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τηλεοπτικά πακέτα για την υπηρεσία διαδικτύου 5G.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.