Ρέει το χρήμα στις startup – Χρονιά των «Μονόκερων» το 2018

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρέει το χρήμα στις startup – Χρονιά των «Μονόκερων» το 2018

Στη Silicon Valley οι startup εταιρείες με αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων αποκαλούνται παραδοσιακά Μονόκεροι, επειδή είναι τόσο σπάνιες όσο και τα μυθικά πλάσματα. Αυτό κάποτε, γιατί πλέον οι επιχειρηματικοί «μονόκεροι» εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά. Ήδη μέσα στο 2018 το Crunchbase μετράει 65 εταιρείες που απέκτησαν αξία ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα, αν αυτή η τάση συνεχιστεί το 2018 θα είναι χρονιά ρεκόρ για τις εταιρείες 1 δισ. δολαρίων.

«Τους πρώτους επτά μήνες του 2018, οι επενδυτές τοποθέτησαν 73 δισ. δολάρια σε γύρους χρηματοδότησης που πραγματοποίησαν εταιρείες με αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων», αναφέρει δημοσίευμα του Crunchbase. Στο σύνολο του 2017 είχαν επενδυθεί 98 δισ. δολάρια, σε αντίστοιχες εταιρείες.

Ανάμεσα στις εταιρείες που έγιναν «Μονόκεροι» φέτος βρίσκονται αμερικανικές startup όπως η εταιρεία ηλεκτρικών σκούτερ Lime και η εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων Juul. Ανάμεσα στους νέους «Μονόκερους» βρίσκονται και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων όπως η εταιρεία κατασκευής chip Bitmain και η πλατφόρμα διαπραγμάτευσης Circle.

Μέχρι στιγμής Κίνα και ΗΠΑ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εταιρειών που έγιναν «Μονόκεροι». Και στις δύο χώρες 26 ανακοίνωσαν ότι έφθασαν σε αξία το 1 δισ. δολάρια φέτος. Ωστόσο, το Crunchbase σημειώνει ότι οι κινεζικές εταιρείες συνήθως αργούν πιο πολύ από τις αμερικανικές να ανακοινώσουν τις αποτιμήσεις τους, κάτι το οποίο σημαίνει πως μπορεί η ανάπτυξη των κινεζικών startup να είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider