«Ζωντανό» παραμένει το ενδιαφέρον της EasyJet για την Alitalia

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ζωντανό» παραμένει το ενδιαφέρον της EasyJet για την Alitalia

«Ζωηρό» παραμένει το ενδιαφέρον της EasyJet για την απόκτηση της Alitalia.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren, επιβεβαιώνει πως η low-cost αεροπορική συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της πολύπαθης Alitalia.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Ιταλός υπουργός μεταφορών ανακοίνωσε ότι το πλειοψηφικό πακέτο της Alitalia θα παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο αλλά χρειάζεται εταίρο.

Ο Johan Lundgren δήλωσε ότι η ΕasyJet δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη διερευνητικές επαφές με την ιταλική κυβέρνηση, ωστόσο είναι ανοιχτή για οποιαδήποτε συζήτηση.

Αυτό που πρέπει σε κάθε περίπτωση να τονιστεί είναι πως με δύο πτωχεύσεις μέσα σε μια δεκαετία, η Alitalia τα βρίσκει «σκούρα» στην αναζήτηση του σωτήρα της, ο οποίος θα βάλει τα πλεονεκτήματα της ταξιδιωτικής αγοράς της Ιταλίας πιο ψηλά από τους κινδύνους του ιταλικού αερομεταφορέα.

Επιπλέον, οι ζημίες ύψους 1 δισ. που κατέγραψαν οι αερογραμμές Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι, οι οποίες εξαγόρασαν το 49% της Alitalia το 2014, σίγουρα αποτελούν ένα ισχυρό αντικίνητρο για οποιοδήποτε δυνητικό αγοραστή.

Εν τέλει, το μεγαλύτερο θέλγητρο της Alitalia φαίνεται αν είναι τα φυσικά περιουσιακά της στοιχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider