«Πλώρη» για τις ΗΠΑ βάζει το κινεζικό WeChat Pay

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πλώρη» για τις ΗΠΑ βάζει το κινεζικό WeChat Pay
«Πλώρη» για τις ΗΠΑ βάζει η κινεζική πλατφόρμα πληρωμών WeChat Pay, παρά την εν εξελίξει σοβαρή εμπορική διένεξη μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

«Πλώρη» για τις ΗΠΑ βάζει η κινεζική πλατφόρμα πληρωμών WeChat Pay, παρά την εν εξελίξει σοβαρή εμπορική διένεξη μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

«Η Τencent (μητρική εταιρεία της εφαρμογής WeChat και της υπηρεσίας WeChat Pay) αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειές της για επέκταση της πλατφόρμας πληρωμών WeChat Pay στις ΗΠΑ», αποκάλυψε κορυφαία αξιωματούχος του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού, μιλώντας στο CNBC.

«Πλέον εστιάζουμε στην αμερικανική αγορά. Μετά τον Ιούλιο, πολλά σημεία στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να δέχονται την κινεζική πλατφόρμα WeChat Pay», δήλωσε η Yin Jie, διευθυντικό στέλεχος της πλατφόρμας.

Με την επέκταση της πλατφόρμας πληρωμών, η Tencent «ποντάρει» στην προσέλκυση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού Κινέζων τουριστών που παραθερίζουν στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται εδώ πως με την πλατφόρμα WeChat Pay, οι Κινέζοι μπορούν να πληρώνουν στα διάφορα καταστήματα με το κινητό τους. Ειδικότερα, επιδεικνύουν στα καταστήματα ένα barcode που έχουν στα smartphone τους, μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat. Τα καταστήματα σκανάρουν το συγκεκριμένο barcode, επιτρέποντας στον χρήστη να πληρώσει για ένα αγαθό ή μια υπηρεσία, με τα αναγκαία ποσά να αντλούνται από κινεζικό τραπεζικό λογαριασμό.

Σήμερα, η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat μετρά πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, ενώ περίπου 800 εκατομμύρια χρηστών χρησιμοποιούν την πλατφόρμα πληρωμών WeChat Pay.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider