Η Revolut γίνεται... χρηματιστής χωρίς προμήθεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Revolut γίνεται... χρηματιστής χωρίς προμήθεια

Νέα ριζοσπαστικά πλάνα για το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα ανακοίνωσε η Revolut, η οποία κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 2 εκατ. χρηστών στην Ευρώπη καταγράφοντας αύξηση 300% τους τελευταίους 12 μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εταιρεία, τα στελέχη της εργάζονται εντατικά για την δημιουργία μιας πλατφόρμας διαπραγμάτευσης χωρίς προμήθειες η οποία θα επιτρέψει στους πελάτες την άμεση αγοροπωλησία μετοχών εταιρειών όπως οι Apple και Amazon.

Συγκεκριμένα η Revolut θα επιτρέψει σύντομα στους πελάτες να διερευνήσουν και να επενδύσουν άμεσα στις εισηγμένες εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ καθώς και σε άλλα μέσα όπως τα ETFs. Στόχος της, όπως διευκρινίζει είναι να κάνει τις επενδύσεις προσιτές και προσβάσιμες σε όλους, «εκδημοκρατίζονταν την επένδυση σε μετοχές και καταργώντας τα εμπόδια εισόδου, όπως υψηλές αμοιβές ή οδυνηρές και κουραστικές διαδικασίες.

«Με πολλές παραδοσιακές χρηματιστηριακές εταιρείες να χρεώνουν 5,00 λίρες ανά επένδυση, η Revolut αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές και να κάνει τις επενδύσεις ανοιχτές και οικονομικά προσιτές σε όλους - προσέγγιση παρόμοια με αυτή που ακολούθησε στα λοιπά τραπεζικά προϊόντα και cryptocurrencies που δραστηριοποιήθηκε» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία εξακολουθεί μια επιθετική πολιτική marketing και κινείται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη- μόνο τους τελευταίους 12 μήνες κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των πελατών της κατά 300% περισσότερο, ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια πελάτες. Πλέον θεωρείται ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο fintech στην Ευρώπη, με μηνιαίο όγκο συναλλαγών που φτάνει τα 2 δισ. και τους πελάτες να πραγματοποιούν πάνω από 100 εκατομμύρια μεμονωμένες συναλλαγές.

Την μεγαλύτερη αγορά της αποτελεί το Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας περίπου 900.000 πελάτες ενώ ακολουθεί η Γαλλία και η Πολωνία. Να σημειωθεί ότι η «hot» fintech, όπως αυτοαποκαλείται, διατίθεται μόνο στην Ευρώπη, ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει την δραστηριότητά της και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

«Να το πούμε απλά, θα προκαλέσουμε στις επενδύσεις το ίδιο disruption που κάναμε και με τον τραπεζικό τομέα. Οι μεσίτες χρεώνουν τους ανθρώπους το ποσό των 5,00 λίρες ανά συναλλαγή και οι διεπαφές είναι αργές και προκαλεί σύγχυση για τους καταναλωτές. Τα σημεία πόνου είναι σαφή για εμάς και το περιθώριο βελτίωσης είναι τεράστιο» δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut, Νικ Στορόνσκι.

«Με την πραγματική Revolut μόδα, θα κάνουμε επενδύσεις φτηνές, διαισθητικές και εντελώς κινητές, κάτι ακριβώς που το κοινό μας περιμένει από εμάς. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση του στόχου μας να δημιουργήσουμε μια ενιαία θυρίδα όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να διαχειριστούν ολόκληρη την οικονομική τους ζωή, από καθημερινή τραπεζική μέχρι cryptocurrencies και επενδύσεις».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Revolut εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο του 2015 με μια αποστολή: να φέρει την επανάσταση στον τομέα των χρηματοπιστωτικών τραπεζών. Με την Revolut, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα τρεχούμενο λογαριασμό σε λιγότερο από 3 λεπτά, να ξοδεύουν στο εξωτερικό χωρίς χρέωση με πάνω από 150 νομίσματα, και να στείλουν δωρεάν εσωτερικές και διεθνείς μεταφορές χρημάτων με την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία.

Η Revolut με έδρα το Λονδίνο έχει περισσότερους από 2 εκατομυρρια εγγεγραμμένους πελάτες σε όλη την Ευρώπη και έχει επεξεργαστεί 100 εκατομμύρια συναλλαγές με συνολική συναλλαγή ύψους $16B. μέχρι σήμερα. Η Revolut έχει μαζέψει συνολικά 336 εκατομμύρια δολάρια από μερικούς από τους πιο αξιοσημείωτους επενδυτές, όπως το Index Ventures και το Ribbit Capital και DST Global.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider