H Fairfax επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην ναυτιλιακή Seaspan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Fairfax επενδύει 500 εκατ. δολάρια στην ναυτιλιακή Seaspan

O ινδοκαναδός γκουρού των επενδύσεων και επικεφαλής της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα είναι γνωστός για τις «ανθρωποκεντρικές» επενδύσεις του.

Πάντα αναζητεί εταιρείες που έχουν προοπτικές αλλά δίνει εξαιρετική σημασία και στους ανθρώπους που τις τρέχουν. Ο ίδιος φροντίζει πάντα να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στα στελέχη των εταιρειών που επιλέγει να επενδύσει η Fairfax όπως έχει κάνει και για τις δικές μας Eurobank, Eurolife και Grivalia Properties.

Ένας μάνατζερ είναι και βασικός λόγος για τον οποίον η Fairfax αποφάσισε να αυξήσει την επένδυση της στην εταιρεία φορτηγών πλοίων Seaspan Corp. Κατά 500 εκατ. δολάρια.

Ο Πρεμ Γουάτσα δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση κυρίως λόγω της πολύ καλής πορείας του προέδρου της Seaspan, Ντέιβιντ Σόκολ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της μονάδας ενέργειας της Berkshire Hathaway. O Σόκολ ανέλαβε τη διοίκηση της Seaspan τον περασμένο Ιούλιο μετά από την παραίτηση του συνιδρυτή και μέχρι τότε διευθύνοντος συμβούλου Τζέρι Γουάνγκ.

«Το ιστορικό του Ντέιβιντ απλά ξεχωρίζει», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο Πρεμ Γουάτσα.

Στα 20 χρόνια που ο Σόκολ ήταν επικεφαλής της MidAmerican Energy Holdings Co. Κατάγερε να αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας από τα 500 εκατ. δολάρια στα 50 δισ. δολάρια και τα ετήσια έσοδά της από τα 100 εκατ. στα 11 δισ. δολάρια.

Η Seaspan θα αξιοποιήσει τα χρήματα από την Fairfax για να χρηματοδοτήσει τα επεκτατικά της σχέδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider