Σκληρή μάχη για την μεγαλύτερη τεχνολογική εξαγορά της ιστορίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκληρή μάχη για την μεγαλύτερη τεχνολογική εξαγορά της ιστορίας

Η Broadcom ανεβάζει την προσφορά της για την Qualcomm στα περίπου 146 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβάνομένου του χρέους που θα αναλάβει, ρίχνοντας περισσότερα κεφάλαια στην μάχη για της πιο μεγάλη αλλά και σκληρή επιθετική εξαγορά στην ιστορία του τεχνολογικού κλάδου.

Βάση της νέας «καλύτερης και τελικής» προσφοράς οι μέτοχοι της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών θα λάβουν συνολικά 82 δολάρια για κάθε μετοχή -60 δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές- σε σχέση με τα 70 δολάρια που θα έπαιρναν με βάση την προηγούμενη προσφορά.

Η νέα προσφορά της Broadcom αντιστοιχεί σε premium της τάξης του 54% από την μέση τιμή της Qualcomm τις τελευταίες 30 ημέρες και όπως αναφέρουν οι Financial Times θα ξεκινήσει κάτι το οποίο αν ολοκληρωθεί θα μείνει στην ιστορία ως η πιο σκληρή επιθετική εξαγορά των τελευταίων ετών.

Οι μέτοχοι της Qualcomm θα συνεδριάσουν στις 6 Μαρτίου για να ψηφίσουν υπέρ ή κατά μιας πρότασης που η στηρίζει η Broadcom για την αντικατάσταση ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της αμερικανικής εταιρείας. Μια θετική ψήφος θα ανοίξει τον δρόμο για μια συμφωνία.

Η συγχώνευση των δύο εταιρειών αν ολοκληρωθεί παρά την έντονη αντίσταση της Qualcomm θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο κολοσσο που θα κυριαρχήσει στην τεχνολογική αγορά σε ένα ευρύ πεδίο προϊόντων, από επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων έως τα ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider