Δύο εκατ. περισσότερους συνδρομητές απέκτησε το Netflix

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο εκατ. περισσότερους συνδρομητές απέκτησε το Netflix

Στα κανάλια του Netflix συντονίζονται όλο και περισσότεροι συνδρομητές με αποτέλεσμα η πελατειακή βάση της γνωστής πλατφόρμας διαδικτυακής ψυχαγωγίας Netflix να αγγίζει 117,6 εκατομμύρια στην αρχή του 2018.

Συγκεκριμένα η εταιρεία κατάφερε να κλείσει το προηγούμενο έτος με την συνδρομητική της βάση αυξημένη κατά δύο εκατομμύρια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ πέτυχε να τριπλασιάσει και τα κέρδη της. Χάρη στις ανοδικές της επιδόσεις μάλιστα, η χρηματιστηριακή αξία του Netflix ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολάρια στη Wall Street.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Netflix έχει πλέον εισχωρήσει σε πάνω από τα μισά αμερικανικά νοικοκυριά με ευρυζωνική σύνδεση ενώ κάνει κινήσεις για να διευρύνει την πελατειακή του βάση και στις λοιπές 190 χώρες που δραστηριοποιείται, επενδύοντας δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή νέων ταινιών και σειρών και κάνοντας προσβάσιμη την πλατφόρμα στο εγχώριο κοινό μέσω της μετάφρασής της στη γλώσσα της κάθε χώρας.

Αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων ήταν στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017 το Netflix να φτάσει τα 6,4 εκατομμύρια στον υπόλοιπο κόσμο και να αυξήσει κατά 2 εκατ. τους συνδρομητές του στις ΗΠΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία, τον τελευταίο καιρό στρέφει το ενδιαφέρον της και στην ελληνική αγορά. Ήδη τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους έκανε διαθέσιμη και στα ελληνικά την πρωτοπόρα πλατφόρμα της ενώ ανακοίνωσε και μελλοντικές επενδύσεις. Συγκεκριμένα όπως δήλωναν προ μηνός τα στελέχη της η εταιρεία θα εξετάσει τις πιθανότητες συνεργασίες με τους τοπικούς παρόχους περιεχομένου ώστε να διαθέτει το περιεχόμενό της και μέσα από τις δικές τους πλατφόρμες ενώ μακροπρόθεσμα σκέφτεται να επενδύσει και σε ελληνικές παραγωγές δίνοντας μια ανάσα στην για καιρό συρρικνωμένη βιομηχανία του ελληνικού θεάματος.

Μάλιστα όπως διευκρίνιζε τότε ο Jonathan Friedland, Chief Communication Οfficer στο Netflix ο λόγος που η αμερικανική εταιρεία έστρεψε τους προβολείς της στη χώρα μας είναι η μεγάλη δυναμική που παρουσιάζει το ελληνικό κοινό - οι συνδρόμητέ ςτου Netflix παρουσίασαν μεγάλη αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια που η πλατφόρμα δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Στόχος, όπως έχει τονίσει, είναι η διείσδυση στην αγορά σε ποσοστό 30% μέσα στα επόμενα έξι με επτά χρόνια, όπως παραδοσιακά συνέβη στην αγορά της Αμερικής. «Ωστόσο πιστεύουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες αυτό το 30% των καταναλωτών να εμπιστευτεί το Netflix νωρίτερα από το προαναφερθέν χρονικό περιθώριο».

«Οι επενδύσεις δισεκατομμυρίων που πραγματοποιεί η πλατφόρμα για την παραγωγή νέου περιεχομένου, ρευστοποιείται άμεσα με όλο και περισσότερους εγγεγραμμένους συνδρομητές» σημειώνει ο αναλυτής Ρίτσαρντ Γκρίνφιλντ της BTIG, μιλώντας στο Reuters και προσθέτει ότι η πλατφόρμα διαδικτυακής ψυχαγωγίας «εντόπισε εγκαίρως την ευκαιρία και κινείται όσο πιο γρήγορα μπορεί για να την εκμεταλλευτεί».

Κι όλα αυτά παρά την ζημιά των 39 εκατ. δολαρίων που υπέστηόταν διέκοψε την συνεργασία με τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σε βάρος του. Να υπενθυμίσουμε ότι το Netflix σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή της σειράς House of Cards για να «διαγράψει» το ρόλο του Σπέισι, ενώ αποφάσισε επίσης να μην κυκλοφορήσει την έτοιμη ταινία «Γκορ», όπου πρωταγωνιστούσε ο τελευταίος ως Γκορ Βιντάλ.

Η εταιρεία που κάποτε διακινούσε βιντεοκασέτες DVD μέσω ταχυδρομείου αποτελεί σήμερα έναν κολοσσό παραγωγής και διαδικτυακής διανομής ταινιών και σειρών σε συνδρομητές. Για το νέο έτος έχει διευκρινίσει ότι σχεδιάζει να επενδύσει έως 8 δισ. δολάρια σε παραγωγές, ποσό λογικό αν σκεφτεί κανείς μερικούς από τους ανταγωνσιτές της όπως η Walt Disney αλλά και η Hulu της Amazon.

Η πελατειακή της βάση μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές δεν επηρεάστηκε ούτε από τις περσινές αυξήσεις στην τιμή των συνδρομών, που είχαν ως στόχο να χρηματοδοτήσουν τις μεγάλες επενδύσεις της.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδά του σNetflix στο τελευταίο τρίμηνο του 2017 έφθασαν τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ η ανοδική κίνηση της μετοχής του πιστοποιεί και την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε αυτή.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Netflix προσφέρει το πολυβραβευμένο πρόγραμμα σειρών και ταινιών του από 7,99 ευρώ το μήνα ενώ οι συνδρομητές έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση από τηλεοράσεις, tablets, smartphones , κονσόλες παιχνιδιών και υπολογιστές. Στο πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνονται πλέον ταινίες του Hollywood , κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές, ντοκυμαντέρ, ανεξάρτητες ταινίες, stand-up comedies και μία ευρεία γκάμα από τίτλους για παιδιά, είναι τώρα διαθέσιμα άμεσα στο Netflix με ποσοστό υποτιτλισμού και μεταγλώττισης περιεχομένου που ξεπερνά το 70%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider