Για εξαγορά μαμούθ της Qualcomm ετοιμάζεται η Broadcom

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για εξαγορά μαμούθ της Qualcomm ετοιμάζεται η Broadcom

Σε εξαγορά μαμούθ της κατασκευάστριας ημιαγωγών Qualcomm σκέφτεται να προχωρήσει η Brοadcom. Η εταιρεία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων επικοινωνίας Broadcom μάλιστα επιβεβαίωσε την, φημολογούμενη για μέρες, πρόταση εξαγοράς της κατασκευάστριας μικροκυκλωμάτων για «έξυπνα» τηλέφωνα Qualcomm, με τιμή που ανέρχεται στα 70 δολάρια ανά μετοχή. Εάν προχωρήσει η συμφωνία, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έγινε ποτέ στον τομέα της τεχνολογίας.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε η Broadcom κατατέθηκε προ ολίγου πρόταση για εξαγορά της ανταγωνίστριάς της ύψους 103 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία περιλαμβάνει και το χρέος της εταιρείας.Το εν λόγω τίμημα μεταφράζεται σε premium 13% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Qualcom την Παρασκευή που διαμορφώθηκε στα 61.81 δολάρια και το ύψος της προσφοράς τοποθετεί την κεφαλαιοποίηση της Qualcom στα 103.2 δισ. δολάρια.

Αν και από την προηγούμενη εβδομάδα η συγχώνευση των δύο εταιρειών χαρακτηρίζεται από ειδήμονες τις αγοράς αρκετά δύσκολη, καθώς η Qualcomm προσπαθεί να ολοκληρώσει την εξαγορά της NXP έναντι 47 δισ. δολαρίων και ενδέχεται να μην λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, δεδομένου του μεγέθους των δύο εταιρειών, η Broadcom δήλωσε ότι η προσφορά ισχύει είτε η Qualcomm ολοκληρώσει την εξαγορά της NXP Semiconductors έναντι 110 δολαρίων ανά μετοχή είτε όχι.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Qualcom σημείωσε ράλι 13% την Παρασκευή μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αποκάλυπτε ότι η Broadcom ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση εξαγοράς της πρώτης. Από την αρχή του έτους μέχρι την Παρασκευή η μετοχή της Qualcom κατέγραφε απώλειες 5.2%. Αντίθετα, μέχρι στιγμής φέτος η μετοχή της Broadcom έχει αυξηθεί κατά 55%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider