Αυτή η αεροπορική δεν ζυγίζει τις βαλίτσες... αλλά τους επιβάτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτή η αεροπορική δεν ζυγίζει τις βαλίτσες... αλλά τους επιβάτες

Μπορεί τον τελευταίο καιρό τα αεροπορικά νέα να επικεντρώνονται γύρω από την μάχη των επιτρεπτών εντός αεροσκάφους επισκευών ωστόσο υπάρχει και μια αεροπορική εταιρεία που δεν θα ζυγίσει τα κιλά που θέλετε να πάρετε μαζί σας αλλά αυτά που έχετε εκ των πραγμάτων πάνω σας, δηλαδή εσάς τους ίδιους.

Όπως αναφέρει το CNBC η Finnair δεν ζητά εθελοντές για να πετάξουν με την επόμενη πτήση σε περιπτώσεις που η πτήση είναι overbooked αλλά εθελοντές για να ανέβουν στην ζυγαριά πριν επιβαστούν εντός αεροσκάφους. Βέβαια όποιος αποδειχτεί υπέρβαρος δεν αναγκάζεται να πληρώσει επιπλέον όπως στις περίπτωση των αποσκευών. Στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι να διεξάγει μια έρευνα για την ασφάλεια των επιβατών στις μελλοντικές πτήσεις που σκέφτεται να επεκταθεί.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι έχει ζητήσει περίπου 180 επιβάτες να ζύγιστουν πριν πετάξουν από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι αυτή την εβδομάδα και χρειάζεται περίπου 2.000 επιβάτες ακόμα για να προχωρήσει την έρευνα για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Η έρευνα που διεξάγει θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη του 2018. Σκοπός της, όπως διευκρινίζει η αεροπορική, είναι να συλλέξει δεδομένα σχετικά με το ποσό ζυγίζουν οι επιβάτες που φορούν βαριά χειμερινά ρούχα και παλτά και ποσό αυτοί που ταξιδεύουν με ελαφρύτερη ανοιξιάτικη η καλοκαιρινή ενδυμασία.

Όπως διαβεβαιώνει τα στοιχεία των επιβατών θα παραμείνουν ανώνυμα και ο μόνος λόγος που προβαίνει σε αυτό το εγχείρημα είναι για να ανανεώσει τα δεδομένα της, τα τελευταία συλλέχθηκαν σχεδόν δέκα χρόνια πριν - και να επανυπολογίσει τα απαιτούμενα καύσιμα για τις νέες πτήσεις που θέλει να βάλει. «Έχουμε μια ισχυρή κουλτούρα ασφαλείας στην Finnair, και είμαστε ένας οργανισμός που δίνει μεγάλη βαρύτητα στα δεδομένα, θέλοντας να έχουμε ενημερωμένε βάσεις από άποψη αεροπορικής απόδοσης.

Όπως διευκρινίζει οι υπόλοιποι αερομεταφορείς χρησιμοποιούν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αεροπορικής Ασφάλειας από το 2009, τα οποία υπολογίζουν το μέσο όρο βάρος του επιβάτη μαζί με την βαλίτσα στα 88 κιλά για τους άντρες, στα 70 κιλά για τις γυναίκες και στα 35 κιλά για τα παιδιά.

Πλέον νιώθουμε ότι είναι καιρός να ανανεώσουμε τις βάσεις αυτές καθώς η κίνησή έχει αυξηθεί κατά πολύ αναφέρει η finnair στο CNBC «Έχουμε μια διεθνή βάση επιβατών, καθώς πολλοί από τους επιβάτες μας μετακινούνται από την Ευρώπη στην Ασια και έχουμε και την εγχώρια επιβατική κίνηση οι οποίες παρουσιάζουν κάποιες διαφορές. Αυτές θέλουμε να βρούμε για να ξέρουμε για την συνέχεια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider