Επίθεση χάκερς σε 20 εκατ. λογαριασμούς της Alibaba

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση χάκερς σε 20 εκατ. λογαριασμούς της Alibaba

Να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερους από 20 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών της Alibaba προσπάθησαν κινέζοι χάκερς σε συντονισμένη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα συστήματα της ασφαλείας της εταιρείας χθες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alibaba βέβαια, χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια των αρμοδίων δεν υπήρξε καμία παραβίαση ή απώλεια προσωπικών δεδομένων των πελατών της εταιρείας.

Παρόλο που η συγκεκριμένη επίθεση έγινε αντιληπτή από την εταιρεία εγκαίρως η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τους χρήστες, η αξία της μετοχής της σημείωσε πτώση της τάξης του 3,7%.

Εκπρόσωπος της Alibaba τόνισαν πως η εταιρεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και αναζητούνται πιθανά «αδύναμα» σημεία στο σύστημα, αλλά επιβεβαίωσε εκ νέου πως δεν έχει γίνει καμία απολύτως υποκλοπή προσωπικών ή άλλων δεδομένων των χρηστών της.

Οι κινεζικές εταιρίες αγωνίζονται να αντιπαλέψουν ένα αυξανόμενο κύμα κυβερνοεπιθέσεων, ενώ ειδικοί στην ηλεκτρονική ασφάλεια αναφέρουν ότι οι εταιρίες έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι οι άμυνες να αγγίξουν τα επίπεδα των αμερικανικών.

Στην πιο πρόσφατη υπόθεση, χάκερς απέκτησαν πρόσβαση με μια βάση δεδομένων 99 εκατομμυρίων usernames και passwords από μια σειρά ιστότοπους, με τη χρήση του cloud της Alibaba. Το αρμόδιο Υπουργείο και η εταιρία υποστήριξαν πως οι χάκερς έχουν συλληφθεί. Όπως αναφέρεται στο site του Υπουργείου, τα συστήματα της Alibaba έχουν ανακαλύψει και μπλοκάρει την μεγάλη πλειοψηφία των προσπαθειών πρόσβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider