Τίτλοι τέλους για την Air Berlin (pics & vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τίτλοι τέλους για την Air Berlin (pics & vid)

Mε την πτήση ΑΒ6210 Μόναχο-Βερολίνο έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής οι τίτλοι τέλους για την δεύτερη σε μέγεθος γερμανική αεροπορική εταιρία γεγονός που άφησε στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους.

Έπειτα από περίπου 40 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας η τελευταία πτήση της Air Berlin προσγειώθηκε στο Βερολίνο. Να υπεθυμίσουμε ότι μέχρι πριν λίγες εβδομάδες η Air Berlin υπήρξε η δεύτερη σε μέγεθος γερμανική αεροπορική εταιρεία μετά την Lufthansa. Το αεροσκάφος της χρεοκοπημένης πλέον εταιρείας που έκανε την τελευταία πτήση από Μόναχο Τέγκελ υποδέχτηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα χειροκροτήματα οι εργαζόμενοι ενώ πριν προσγειωθεί κατόπιν ειδικής άδειας έκανε μερικούς τιμητικούς κύκλους πάνω από το Βερολίνο.

«Είναι μια μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους στην Air Berlin. Η τελευταία πτήση δεν σημαίνει για μας μόνο ότι χάνουμε την δουλειά μας, αλλά ότι αποχαιρετούμε μια εταιρία και τους συναδέλφους, οι οποίοι ήταν για μας σαν οικογένεια. Είναι οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι που έφθασαν την Air Berlin εκεί που βρίσκονταν και τώρα πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον» ανέφερε εμφανώς συγκινημένη η αεροσυνοδός και μέλος του συνδικάτου Ver.di Κριστίνε Μπέλε.

«Ευχαριστούμε για τα ωραία χρόνια» έγραψε το πλήρωμα στην άτρακτο του Airbus που πραγματοποίησε την τελευταία πτήση

Αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου 8.000 άνθρωποι εργάζονταν στην Air Berlin όταν κήρυξε πτώχευση τον περασμένο Αύγουστο με χρέη που έφθαναν τα 1,5 δισ. ευρώ. Κάποιοι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την Lufthansa, η οποία εξαγόρασε πάνω από 80 αεροσκάφη της χρεοκοπημένης εταιρίας ή για την EasyJet που αναλαμβάνει συνολικά 25 αεροσκάφη της γερμανικής εταιρείας. Πολλοί εργαζόμενοι ωστόσο θα αναγκαστούν να ζητήσουν δουλειά αλλού ή να αποταθούν στο ταμείο ανεργίας.

Ο πρώην πιλότος της Air Berlin Ντιρκ Σόμερφελντ κάνει λόγο για αδιαφορία απέναντι στους εργαζόμενους που επί τόσα χρόνια στήριξαν με κάθε τρόπο τον αερομεταφορέα Air Berlin: «Είναι λυπηρό ότι η Lufthansa, που αγόρασε τα περισσότερα αεροσκάφη της εταιρίας μας, δεν αναλαμβάνει ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους. Παρά τις διάφορες υποσχέσεις το ενδιαφέρον εστιάζεται μόνο στα αεροσκάφη, τα σλοτς, τα δρομολόγια και τον τεχνικό εξοπλισμό. Κανείς όμως δεν μιλά για τους εργαζόμενους. Πίσω από κάθε προϊόν υπάρχουν παντού και πάντα άνθρωποι».

Τίτλοι τέλους για την Air Berlin (pics & vid)
Τίτλοι τέλους για την Air Berlin (pics & vid)
Τίτλοι τέλους για την Air Berlin (pics & vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider