Nestle: Δυναμικό come-back με εξαγορές στον κλάδο τροφίμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nestle: Δυναμικό come-back με εξαγορές στον κλάδο τροφίμων

Επιστρέφει δυναμικά στις εξαγορές η Nestle, μετά από μακρά περίοδο αποεπενδύσεων, προχωρώντας στην απόκτηση μεριδίου αξίας 844 εκατ. δολαρίων στον ισραηλινό κολοσσό τροφίμων Osem.

Η Nestle προχωρά στην απόκτηση του μειοψηφικού μεριδίου 36,3% στο μετοχικό κεφάλαιο της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων του Ισραήλ, προσφέροντας 82,50 σεκέλ (21 δολάρια) ανά μετοχή –το 26πλάσιο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Osem την Τετάρτη.

Η Osem, η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιο προϊόντα όπως τα δημητριακά Cheerios, το σνακ με χούμους και φυστικοβούτυρο Bamba, αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά του ελβετικού κολοσσού από το 2012 στον κλάδο των τροφίμων. Τα προηγούμενα χρόνια, η Nestle προχώρησε σε εξαγορές με στόχο την ενίσχυση του βραχίονα ειδών περιποίησης δέρματος, καθώς και άλλες δραστηριότητες, όπως η υπηρεσία αδυνατίσματος Jenny Craig και τα σνακ PowerBar για αθλητές.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η μετοχή της Osem εκτινάχθηκε κατά 22% στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό της από τον Ιανουάριο 1994 που άρχισε να παρακολουθεί τον τίτλο το Bloomberg.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της Nestle να εξαγοράσει επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων σε άλλες χώρες, με σκοπό να τις απορροφήσει πλήρως, αναφέρει ο Alain Oberhuber, αναλυτής της MainFirst Bank. «Κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε και άλλες τέτοιες εξαγορές σε άλλες χώρες, όταν δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες, όπως στη Μαλαισία, τη Νιγηρία ή την Ινδία», εκτιμά.

«Ένας λόγος που αποφάσισε η Nestle να εξαγοράσει την εταιρεία είναι το αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει στο Ισραήλ, γεγονός που δυσχεραίνει την είσοδό της στη συγκεκριμένη χώρα», σχολιάζει στο Bloomberg ο Meir Slater, επικεφαλής ερευνών της Bank of Jerusalem Ltd. «Σε γενικές γραμμές, η κίνηση αυτή συνάδει με τη στρατηγική της Nestle», συμπληρώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider