Απεργία μετά από 30 χρόνια στους Financial Times

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απεργία μετά από 30 χρόνια στους Financial Times

Σε απεργία για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια θα κατέβουν οι δημνοσιογράφοι των Financial Times, υποστηρίζοντας πως η διεύθυνση της εφημερίδας δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της μετά την εξαγορά των FT από τον ιαπωνικό όμιλο Nikkei. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εφημερίδας, η απεργία των δημοσιογράφων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς να έχει αποφασιστεί προς το παρόν συγκεκριμένη μέρα.

Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο των δημοσιογράφων της Βρετανίας, το 92% των εργαζομένων της εταιρείας ψήφισαν υπέρ της 24ωρης απεργίας σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν τις συντάξεις τους. Οι Financial Times που ανήκαν στον βρετανικό εκδοτικό όμιλο Pearson, εξαγοράστηκαν πριν από περίπου έναν χρόνο από το ιαπωνικό όμιλο Νikkei. Η διεύθυνση της εφημερίδας όμως φαίνεται πως μετά την εξαγορά, πήρε σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο των συντάξεων της επιχείρησης για να πληρώσει τη μίσθωση του κτιρίου όπου στεγάζεται ο ενημερωτικός όμιλος – το οποίο παραμένει στην ιδιοκτησία του ομίλου Pearson- καθώς και για την κάλυψη επιπρόσθετων εξόδων.

Το συνδικάτο το οποίο περιλαμβάνει εργαζόμενους σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κατήγγειλε μάλιστα την διεύθυνση της εταιρείας ότι αποφεύγει τις διαπραγματεύσεις αφού έχει απορρίψει ήδη δύο συμβιβαστικές προτάσεις για το συνταξιοδοτικό κενό που έχει δημιουργηθεί.

«Υπό το φως του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζουμε τη στάση του συνδικάτου στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν στόχο την υπεράσπιση του κοινού μας στόχου. Η FT πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της για δίκαιη και με ισοδύναμους όρους και προϋποθέσεις για όλους συμφωνία».

Η οικονομική εφημερίδα πρωτοεκδόθηκε το 1988 και αμέσως απέκτησε κύρος εντός και εκτός βρετανικού εδάφους. Από πολλούς χαρακτηρίζεται ως η «βίβλος» του επιχειρηματικού κόσμου με τις σελίδες της να διαβάζουν οι ισχυρότεροι ετούτου του πλανήτη. Η εφημερίδα, η οποία απασχολεί σήμερα πάνω από 600 δημοσιογράφους και τυπώνεται σε πάνω από 20 πόλεις σε όλο τον κόσμο εξαγοράστηκε από τον εκδοτικό όμιλο Pearson, ενώ τον Ιούλιο του 2015 ανακοινώθηκε επίσημα η πώλησή της. Με τη σειρά του ο εκδοτικός οίκος συμφώνησε να πουλήσει τον όμιλο Financial Times στον ιαπωνικό όμιλο Νikkei έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η συμφωνία δεν συμπεριέλαβε το 50% του μετοχικού κεφαλαίου του περιοδικού «The Economist», το οποίος ανήκει στον FT Group.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Nikkei αυτοπροσδιορίζεται ως ο μεγαλύτερος όμιλος ανεξάρτητων μέσων οικονομικής ενημέρωσης στην Ασία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider