Η τράπεζα των Harrods του Λονδίνου πωλείται σε μια… startup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η τράπεζα των Harrods του Λονδίνου πωλείται σε μια… startup

Το πολυκατάστημα Harrods αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς του Λονδίνου και κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της βρετανικής πρωτεύουσας. Κομμάτι αυτή της ιστορίας είναι και η Harrods Bank που μετά από περισσότερα από 120 χρόνια λειτουργίας μέσα από το ομώνυμο πολυκατάστημα οδεύει προς πώληση στην Tandem, μια startup εταιρεία μόλις τεσσάρων ετών.

Η Harrods Bank είναι μια μικρή τράπεζα που ειδικεύεται στο private banking για… λίγους και εκλεκτούς πελάτες. Δίνει ενυπόθηκα δάνεια αξίας τουλάχιστον 1 εκατ. λιρών, και δέχεται καταθέσεις άνω των 20.000 λιρών. Επίσης ειδικεύεται στις διεθνείς μεταφορές χρημάτων και στην αγοραπωλησία χρυσού. Λειτουργεί από το 1893 έως και σήμερα με ένα και μόνο κατάστημα, αυτό μέσα στο εμπορικό κέντρο του Knightsbridge.

Από την άλλη η Tandem είναι μια startup εταιρεία που ειδικεύεται στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές μέσω εφαρμογής για κινητά. Η εταιρεία έχασε τον προηγούμενο Μάρτιο την τραπεζική της άδεια, αφού ένας κινέζικος όμιλος απέσυρε την επένδυση του σε αυτή. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η Tandem με την εξαγορά της Harrods Bank εκτός από την πολύτιμη τραπεζική άδεια εξασφαλίζει και ένα χαρτοφυλάκιο δανείων ύψους 200 εκατ. λιρών καθώς και καταθέσεις ύψους 300 εκατ. λιρών.

Ο Ρίκι Νοξ, ιδρυτής τη εταιρείας δήλωσε: «Η Tandem έχει χτιστεί από την αρχή με την βοήθεια 11.000 συνιδρυτών, που μας έχουν βοηθήσει να παρέχουμε υπηρεσίες που πραγματικά κάνουν την διαφορά στις ζωές των ανθρώπων».

Η συναλλαγή θα πρέπει να εγκριθεί από τις βρετανικές Αρχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider