Γιατί η Lego αλλάζει τους CEO… σαν τα πουκάμισα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί η Lego αλλάζει τους CEO… σαν τα πουκάμισα

Μόλις οκτώ μήνες παρέμεινε στο τιμόνι της Lego ο Μπαλί Πάντα, αφού ο κολοσσός παιχνιδιών επέλεξε για τη θέση έναν CEO κατά 10 χρόνια νεότερό του –και μάλιστα, όχι Δανό, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ο 61χρονος διευθύνων σύμβουλος που ανέλαβε τη θέση τον Ιανουάριο αντικαταστάθηκε με τον 51χρονο Νιλς Κρίστιανσεν, πρώην CEO της Danfoss. Σύμφωνα με τον παλαιότερο, επί 12 έτη CEO της Lego, Γιόργκεν Βιγκ Κνούντστορπ, η καρατόμηση του Πάντα δεν οφείλεται στις επιδόσεις του, αλλά στη συνειδητοποίηση ότι λόγω της ηλικίας του δεν θα μπορεί να κάνει για πολλά χρόνια να «οδηγεί» την πιο κερδοφόρο παιχνιδοβιομηχανία.

Τα πράγματα, όμως, δεν είναι εύκολα ούτε για τον νέο CEO, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση στην ανάπτυξη της εταιρείας, μετά από μια δεκαετία αλματώδους ανάπτυξης που έφερε τη Lego στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας τη Mattel –την εταιρεία της Barbie, των Hot Wheels και του Monster High σε όρους πωλήσεων.

Το προηγούμενο έτος, οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν ρεκόρ στα 6 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση 6% -πολύ χαμηλότερη από 18% που ήταν ο μέσος όρος την προηγούμενη δεκαετία.

Ο Πάντα παραμένει προσωρινά στη θέση του μέχρι ο Κρίστιανσεν να είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα και στη συνέχεια θα διατελεί ειδικός σύμβουλος του νέου διευθυντή στον νέο όμιλο Lego Brand Group που σηματοδοτεί τη στροφή της Lego και προς άλλα προϊόντα πέραν των παιχνιδιών.

Ο Κρίστιανσεν έρχεται με καλές περγαμηνές, από στην προηγούμενη θέση του στην Danfoss μετέτρεψε την οικογενειακή δανική επιχείρηση σε κερδοφόρα, από ζημιογόνα, και μάλιστα σημειώνοντας αύξηση εσόδων κατά 50%. «Είναι ένας από τους ισχυρότερους CEO της γενιάς του και κατόρθωσε μια εντυπωσιακή μεταστροφή στην Danfoss, οδηγώντας την από την παραδοσιακή βιομηχανία στην ψηφιακή τεχνολογία», τονίζει ο Κνούντστορπ.

Η δανική παιχνιδοβιομηχανία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια νέα ταινία με τίτλο «Lego Ninjago» τον Σεπτέμβριο, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει και τις πύλες του πολυαναμενόμενου θεματικού πάρκου «Lego House».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider