Η easyjet ετοιμάζεται να φύγει από την Αγγλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η easyjet ετοιμάζεται να φύγει από την Αγγλία

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία πτήσεων χαμηλού κόστους της Βρετανίας ανακοίνωσε που θα είναι η βάση της μετά το Brexit: Στην Βιέννη. Με το μέλλον των πτήσεων μεταξύ ΕΕ-Βρετανία να είναι αβέβαιο, η αεροπορική στήνει μια ξεχωριστή εταιρεία, την easyjet Europe, στην Αυστριακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Independent η νέα εταιρεία θα «προικιστεί» με περίπου 100 αεροπλάνα που θα επιτρέψουν στην εταιρεία να πραγματοποιεί τις πτήσεις της χωρίς προβλήματα και στο μέλλον, ανεξάρτητα από το πώς θα προχωρήσει η συμφωνία ΕΕ-Βρετανία για την μετά το Brexit εποχή. Η νέα θυγατρική θα ανήκει στην easyjet plc, στην οποία ήδη ανήκει η βρετανική αεροπορική εταιρεία καθώς και η ελβετική θυγατρική easyjet Switzerland.

Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί ορίζουν ότι για να πάρει άδεια μια αεροπορική εταιρεία εντός της ΕΕ θα πρέπει η πλειοψηφία των μετοχών της να ανήκει σε πολίτες της Ένωσης. Δεδομένου ότι οι μεγαλύτεροι μέτοχοι της easyjet είναι η οικογένεια Χατζηιωάννου με ένα ποσοστό λίγο χαμηλότερο από το 50%, δεν θεωρείται ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση που να αφορά τους επιβάτες της. Και πρόσθεσαν πως από αυτή την κίνηση θα δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας στην Αυστρία, χωρίς όμως να χαθεί καμία θέση εργασίας στην Βρετανία.

Αν και η έδρα της νέας θυγατρικής της easyjet θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρείται ότι οι κανονισμοί για την ασφάλεια των πτήσεων που ισχύουν στην Αυστρία αντιστοιχεί σε μεγάλο βαθμό με αυτό που ισχύει στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider