Σε Κινέζους επενδυτές η Μίλαν - Έπεσαν οι υπογραφές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε Κινέζους επενδυτές η Μίλαν - Έπεσαν οι υπογραφές

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και η Μίλαν ζει μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της, καθώς ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πούλησε το κλαμπ ύστερα από 31 χρόνια.

Ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Yonghong Li, προσπαθούσαν εδώ και μήνες να αποκτήσουν τους Rossoneri, όμως υπήρξαν πολλές αναβολές της ημερομηνίας. Τελικά το περιβόητο closing ολοκληρώθηκε αφού η Sino-Euro Sports έγινε Rossoneri Sport Luxembourg και έλαβε τα χρήματα που απαιτούνταν. «Ευχαριστώ τον Μπερλουσκόνι και την Fininvest για την πίστη και τους τιφόζι για την υπομονή. Από σήμερα φτιάχουμε το μέλλον» ήταν η δήλωση του Yonghong Li».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σήμερα η Fininvest ολοκλήρωσε την πώληση όλων των μετοχών που ανήκαν στην Μίλαν, δηλαδή το 99.93% στην Rossoneri Sport Investment Lux. Το closing ήταν το τελευταίο βήμα της συμφωνίας η οποία υπογράφηκε την 5η Αυγούστου του 2016 και ανανεώθηκε στις 24 Μαρτίου από το CEO της Fininvest, Ντανίλο Πελεγκρίνο, και τον Νταβίτ Χαν Λι, τον εκπρόσωπο της Rossoneri Sport Investment Lux. Οι όροι της συμφωνίας είναι οι ίδιοι με τον Αύγουστο καθώς η Μίλαν αξιολογήθηκε στα 740 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα χρέη, που υπολογίστηκαν σε 220 εκατ. ευρώ από τις 30 Ιουνίου του 2016. Επίσης υπήρξαν 90 εκατ. που δόθηκαν την 1η Ιουλίου για τα τρέχοντας έξοδα της Μίλαν. Οι αγοραστές επιβεβαίωσαν την πρόθεση να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα βάλουν ρευστό για να δυναμώσει η οικονομική βάση του συλλόγου. Τη Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου, το meeting των μετόχων τα νέα στελέχη της εταιρείας».

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider