Προς συμβιβασμό για την υπόθεση απάτης βαδίζει η Tesco

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς συμβιβασμό για την υπόθεση απάτης βαδίζει η Tesco

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την κρατική Υπηρεσία κατά Σοβαρών Υποθέσεων Απάτης της χώρας (Serious Fraud Office) βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων της Βρετανίας Tesco, σύμφωνα με το Reuters, προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός για την υπόθεση ανακοίνωσης υπερτιμημένων κερδών το οικονομικό έτος 2014.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο διακανονισμός προβλέπει την καταβολή από πλευράς Tesco μεγάλου χρηματικού προστίμου, το ύψος του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. στερλίνες.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η Tesco δημοσιοποίησε ανακοίνωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στην οποία ανέφερε ότι, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εντός της εταιρείας, διαπίστωσε ότι τα κέρδη α' εξαμήνου εμφανίστηκαν μεγαλύτερα από τα πραγματικά νούμερα, κυρίως γιατί συμπεριέλαβε υπερβολικά πρόωρα εμπορικές συμφωνίες με προμηθευτές της.

Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε στην απόλυση οκτώ ανώτατων στελεχών της εταιρείας, οδήγησε σε μεγάλη πτώση της μετοχή και βύθισε την Tesco στη χειρότερη κρίση της 100χρονης ιστορίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider