Amazon: Mετά το διάστημα… στοχεύει στα Oscar

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Mετά το διάστημα… στοχεύει στα Oscar

Το χρυσό αγαλματίδιο έχει «βάλει στο μάτι» ο Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon, που δραστηριοποιείται πλέον δυναμικά και στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

«Θέλουμε να κερδίσουμε ένα Oscar» δηλώνει ο μεγιστάνας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, προαναγγέλλοντας ότι η Amazon θα επιδιώξει στο εξής να παράγει «16 ταινίες το χρόνο». Για το 2015, το Amazon είχε στοχεύσει στην παραγωγή 12 φιλμ ετησίως.

Αφού εγκαινίασε τη συνδρομητική υπηρεσία Prime, η Amazon επένδυσε μεγάλα ποσά τα τελευταία χρόνια για να αυξήσει το περιεχόμενο βίντεο που προσφέρει και εντέλει αποδύθηκε, όπως και η ανταγωνίστρια Netflix, στην παραγωγή πρωτότυπου οπτικοακουστικού υλικού: αρχικά δημιούργησε σειρές, ενώ πλέον παράγει επίσης κινηματογραφικές ταινίες. Τα φιλμ της Amazone θα διανέμονται στις αίθουσες, αλλά και μέσω streaming από τον ιστότοπο του Amazon.

Αφού εξασφάλισε φέτος πέντε βραβεία Emmy για τη σειρά Transparent, η Amazon δεν κρύβει πλέον τη φιλοδοξία της να μπει στην κούρσα για τα Όσκαρ, ενώ ήδη η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους της Netflix, το πολεμικό δράμα Beasts of No Nation, λέγεται ότι θα είναι ανάμεσα στα φιλμ που θα διεκδικήσουν τουλάχιστον ένα από τα περιπόθητα αγαλματίδια.

Η Netflix λέει ότι γενικά, στόχος της είναι να παράγει περίπου 10 τίτλους το χρόνο, ενώ ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα την πρόθεσή της να διπλασιάσει την παραγωγή τηλεοπτικών σειρών, στις 31 το 2016.

Ο Jeff Bezos δεν απέκλεισε, επίσης, η Amazon να αποκτήσει και δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων των σημαντικότερων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου του κόσμου —της αγγλικής Premier League, ή της γερμανικής Bundesliga.

«Δεν θα ήταν ακατόρθωτο. Ο αθλητισμός είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο», δηλώνει ο κ. Bezos, αν και επισήμανε ότι τα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων είναι εξαιρετικά ακριβά και εκτίμησε επιφυλακτικά πως ο συγκεκριμένος τομέας περιεχομένου «πιθανόν για ένα διάστημα να βρίσκεται σε καλύτερα χέρια στα τηλεοπτικά δίκτυα».

Ο επικεφαλής της Amazon, ο οποίος φιλοδοξεί με το πρόγραμμα Prime Air το πολυκατάστημά του να χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για την παράδοση μικρών δεμάτων, είπε σχετικά ότι αναμένει το πράσινο φως των αρχών για να τεθεί σε λειτουργία αυτή η υπηρεσία.

«Η τεχνολογία είναι ήδη ώριμη. Περιμένουμε ακόμη την έγκριση των αρχών», είπε χαρακτηριστικά. «Στη Βρετανία αυτό προχωράει γρηγορότερα απ' ό,τι στις ΗΠΑ για παράδειγμα. Η Γερμανία βρίσκεται κάπου στη μέση», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι η επιλογή της χώρας όπου θα εγκαινιαστεί η εν λόγω υπηρεσία θα εξαρτηθεί από την εξασφάλιση της έγκρισης των αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider