Παραιτούνται στελέχη της Samsung στη σκιά του σκανδάλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτούνται στελέχη της Samsung στη σκιά του σκανδάλου

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού ομίλου της SamsungGroup, στη Νότια Κορέα, μετά το ζήτημα που έχει προκύψει για την εμπλοκή του επιχειρηματικού ομίλου στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, πρόκειται για τους Τσόι Γκι-σανγκ και Τσανγκ Τσουνγκ-γκι, που έχουν ηγετικές θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου. Τα δύο στελέχη βρίσκονται στη λίστα υπόπτων για διαφθορά που έχει καταρτίσει το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ.

Το δημοσίευμα του Yonhap δεν προσδιορίζει τη χρονική στιγμή της παραίτησης των δύο στελεχών ή το ενδεχόμενο να παραμείνουν στη Samsung έχοντας κάποια άλλη ιδιότητα.

Μέχρι στιγμής ο όμιλος της Samsung δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλσιο για το δημοσίευμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο «διάδοχος του θρόνου» της Samsung, Λι Τζέι αντιπρόεδρος του κορεατικού κολοσσού και εγγονός του ιδρυτή πέρασε το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών της χώρας προκειμένου να υποβληθεί στη διαδικασία της ανάκρισης για την κατάθεση δωρεών ύψους 30 δισ. γουόν εκ μέρους της Samsung σε μια εταιρεία που ανήκει στην Τσόι Σουν Σιλ, στενής φίλης της προέδρου της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γκουν χιέ.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Samsung προχώρησε στις δωρεές προσβλέποντας στην πολιτική στήριξη της Παρκ κατά τη διάρκεια μιας «αμφιλεγόμενης» συγχώνευσης της θυγατρικής της εταιρείας κατασκευών, Samsung C&T, με την Cheil Industries. Τα νέα αυτά, μεταγενέστερα του φιάσκου με το κινητό καταφέρνουν να πλήξουν την εικόνα της εταιρείας στη χώρα που εδρεύει την ώρα μάλιστα που ετοιμάζεται ένα νέο μοντέλο που φημολογείται πως θα κερδίσει τις εντυπώσεις των καταναλωτών, όπως έκανε και το Note 7.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Λι Τζέι είναι τυπικά το νούμερο δύο της Samsung καθώς επικεφαλής του ομίλου είναι ο πατέρας του Λι Κουν χιέ. Σε ηλικία 48 ετών, έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή του αλλά και την επαγγελματική του πορεία στην εταιρεία. Παρότι ο Τζέι αναμένεται να αναλάβει τη διοίκηση μιας εκ των μεγαλυτέρων τεχνολογικών εταιρειών του κόσμου μετά την απόσυρση του πατέρα του, στην πραγματικότητα κρατά ήδη τα ηνία. Το 2014 ο 74χρονος Λι Κουν χιέ υπέστη ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και έτσι ο Τζέι θεωρείται το de facto αφεντικό της εταιρείας. Ωστόσο, οι επικριτές του κληρονόμου της Samsung λένε ότι η θέση του στο διοικητικό συμβούλιο οφείλεται κυρίως στο όνομά του και όχι τόσο στην επιχειρηματική του εμπειρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider