«Βουτιά» 8 % για την μετοχή της Unilever

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βουτιά» 8 % για την μετοχή της Unilever

Πτώση 8% σημείωσε σήμερα η μετοχή του αγγλο-ολλανδικού ομίλου καταναλωτικών προϊόντων Unilever αφού η αμερικανική ανταγωνίστριά της Kraft Heinz Co απέσυρε απότομα την αιφνιδιαστική πρόταση συγχώνευσης ύψους 143 δισεκ. δολαρίων.

Έχοντας τη στήριξη του Γουόρεν Μπάφετ και της εταιριών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων 3G, η Kraft ήθελε να εξαγοράσει τη Unilever για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο κολοσσό καταναλωτικών προϊόντων αλλά η προσφορά της απορρίφθηκε την Παρασκευή από την εταιρία που παράγει προϊόντα όπως το τσάι Lipton και το σαπούνι Dove.

Σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος, η Kraft δεν ανέμενε να συναντήσει την αντίσταση που βρήκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Unilever Πολ Πόλμαν, ο οποίος απέρριψε την προσφορά διότι δεν είχε κανένα στρατηγικό όφελος.

Παράλληλα, είχαν δημιουργηθεί ανησυχίες για την διερεύνηση του θέματος σε πολιτικό επίπεδο στη Βρετανία όπου η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, όταν ανέλαβε πέρυσι τα καθήκοντά της, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα εφάρμοζε μια περισσότερο προληπτική πολιτική σε ό,τι αφορά τον έλεγχο ξένων εξαγορών.

Η μετοχή της Unilever που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο κατέγραψε την Παρασκευή άλμα 13% όταν έγινε γνωστή η προσέγγιση της Kraft και σήμερα σημείωσε βουτιά 8%. Σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters, η συνένωση δυνάμεων των δύο εταιριών θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη εξαγορά μιας βρετανικής εταιρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider