Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη ο πρόεδρος της Samsung

Αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη της Νότιας Κορέας θα βρεθεί την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Samsung, Jay Y. Lee, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας,Yonhap.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο, το δικαστήριο στη Νότια Κορέα θα συνεδριάσει την Τετάρτη, προκειμένου να εξετάσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης, κατά του προέδρου της Samsung, Jay Y. Lee.

Ο ειδικός εισαγγελέας της Νότιας Κορέας, θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον πρόεδρο του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung, Jay Y. Lee, σχετικά με κατηγορίες διαφθοράς κι αναφορικά με την εμπλοκή του, σε σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν την υποστήριξη που προσέφερε η Samsung στην επιχείρηση, αλλά και τα ιδρύματα που στήριζε η φίλη της προέδρου Park Young-soo, Choi Soon-sil

Παράλληλα, οι εισαγγελείς διερευνούν και την πιθανή σύνδεση της παραπάνω υπόθεσης, με την απόφαση του εθνικού ταμείου συνταξιοδότησης της χώρας το 2015, για την υποστήριξη της ενοποίησης δύο θυγατρικών εταιριών της Samsung.

Από πλευράς του ο επιχειρηματικός όμιλος εταιριών Samsung Group δήλωσε σήμερα ότι δε θα αποδεχτεί τις κατηγορίες που αποδίδει ο ειδικός εισαγγελέας, στον πρόεδρό του, σχετικά με δωροδοκία προκειμένου να παραμείνει στη θέση του ή αναφορικά με την ενοποίηση δύο θυγατρικών το 2015.

«Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση του ειδικού εισαγγελέα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Samsumg σε ηλεκτρονικό μήνυμά της, αντιδρώντας στην απόφαση του ειδικού εισαγγελέα να ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης για το Λι, που είναι πρόεδρος τρίτης γενιάς, στον πιο ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο της Νότιας Κορέας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider