Για ρατσιστική συμπεριφορά κατηγορείται ο οίκος Versace

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για ρατσιστική συμπεριφορά κατηγορείται ο οίκος Versace

Για ρατσιστική συμπεριφορά κατηγορείται ο οίκος Versace από τον 23χρονο Christopher Sabino.

Ο Sabino κατέθεσε αγωγή κατά του πολυτελούς οίκου καθώς απολύθηκε από το κατάστημα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο ισχυριζόμενος ότι ο διευθυντής του καταστήματος, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσή του, τού ζήτησε να χρησιμοποιεί τον κωδικό «D410» κάθε φορά που στο μαγαζί μπαίνει κάποιος μαύρος. Ο «D410» είναι ο κωδικός που αναγράφεται στα μαύρα ρούχα του καταστήματος και μάλιστα όπως υποστηρίζει ο 23χρονος ο διευθυντής του υπέδειξε να κρατάει ταυτόχρονα και ένα μαύρο πουκάμισο ώστε «να μην καταλαβαίνουν για ποιο πράγμα μιλάμε».

Τότε ο Sabino είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, αφού και ο ίδιος είναι κατά το ένα τέταρτο αφροαμερικανός.

Μετά από αυτό, λέει ο Sabino, η εκπαίδευση σταμάτησε και δεν του δόθηκε πρόσβαση στη βάση δεδομένων του καταστήματος όπως έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και δύο εβδομάδας αργότερα απολύθηκε. Όπως υποστηρίζει ο διευθυντής του καταστήματος είπε ότι ο λόγος για την απόλυσή του δεν ήταν οι κακές του επιδόσεις, αλλά γιατί «δεν καταλαβαίνει την πολυτέλεια» και «δεν ξέρει πώς είναι η πολυτελής ζωή». Η αγωγή κλείνει με το ερώτημα ότι επειδή ο Sabino δεν είχε «ζήσει μία πολυτελή ζωή» δεν ήταν κατάλληλος για να πουλήσει εκπτωτικά ρούχα της περασμένης σεζόν σε ένα εκπτωτικό κατάστημα των προαστίων;

Στις καταγγελίες αυτές απάντησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο οίκος Versace. Στην ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει:

«Ο οίκος Versace πιστεύει ακράδαντα στις ίσες ευκαιρίες, ως εργοδότης και ως λιανοπωλητής. Δεν ανεχόμαστε διακρίσεις με βάση την φυλή, την εθνική καταγωγή ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό που προστατεύεται από τους νόμους των αστικών δικαιωμάτων. Αρνούμαστε τους ισχυρισμούς της αγωγής και δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε περαιτέρω τις σχετικές εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις».

Ο Sabino διεκδικεί ένα απροσδιόριστο ποσό ως αποζημίωση καθώς και τους μισθούς που έχει χάσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider