Ζημιές δισεκατομμυρίων από λάθος επένδυση μετρά η Toshiba

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζημιές δισεκατομμυρίων από λάθος επένδυση μετρά η Toshiba

Για ζημιές ύψους δισεκατομμυρίων από την εξαγορά μονάδας πυρηνικών αντιδραστήρων, προειδοποίησε η Toshiba ένα χρόνο μετά το πρόστιμο μαμούθ που είχε πληρώσει ο ιαπωνικός κολοσσός για λανθασμένες λογιστικές πρακτικές.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με βουτιά 12% στις ασιατικές συναλλαγές της Τρίτης, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2015. Μετά το κλείσιμο των συναλλαγών, η Toshiba εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας πως ενώ το ύψος της ζημιάς δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει τα κέρδη της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ιαπωνικού τύπου οι απώλειες της εταιρείας συνδέονται με μια διαμάχη του ηλεκτρονικού κολοσσού αναφορικά με το τίμημα της εξαγοράς από την θυγατρική της στις ΗΠΑ, Westinghouse, μιας μονάδας πυρηνικών αντιδραστήρων ονόματι CB&I Stone & Webster Inc. Όπως αναφέρεται μάλιστα η Toshiba μπορεί να καταγράψει ζημιά από 100 έως και 500 δισ. γεν από αυτή την υπόθεση. Μια τέτοια εξέλιξη, θα διέγραφε πλήρως τα κέρδη της τάξης των 168 δισ. γεν που προβλέπουν για το τρέχον έτος οι αναλυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η Toshiba εμφάνισε ζημιές ύψους 460 δισ. γεν πέρυσι. «Αν επαληθευτούν τα δημοσιεύματα, τότε περιμένουμε πως η ήδη αδύναμη χρηματοπιστωτική θέση της Toshiba θα επιδεινωθεί περαιτέρω», σχολίασε ο Takeshi Tanaka, αναλυτής της Mizuho Securities Co.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider